Σπίρτζης: Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία μέσα στο καλοκαίρι

2

Επιτυχία του υπουργείου ή υπόσχεση εκτός τόπου και χρόνου; Το κοντινό μέλλον θα δείξει. Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χ. Σπίρτζης πάντως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όσον αφορά τα Λεωφορεία της Αθήνας, ενώ τα υπόλοιπα μέσα θα ενταχθούν ως το τέλος του χρόνου.

Επόμενος στόχος σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η καθιέρωση αναλογικής χρέωσης ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε επιβάτης.

Εδώ και λίγες βδομάδες, έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία, ενώ ανάλογος εξοπλισμός έχει αρχίσει να τοποθετείται και στους συρμούς του Τραμ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δοκιμαστική λειτουργία της τηλεματικής αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο προκειμένου να επέλθει η πλήρης λειτουργία στα τέλη του 2016/αρχές 2017.

3

Το αν η εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού και η θέση του σε λειτουργία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (δράσεις δημοσιότητας, διαδικασία έκδοσης καρτών για επιβάτες) μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις υπόλοιπες 8 εβδομάδες του καλοκαιριού φαντάζει δύσκολο, δεδομένης και τη μεγάλης καθυστέρησης στην λειτουργία του συστήματος της τηλεματικής εδώ και μήνες. Αν συμβεί πάντως, θα το αναγνωρίσουμε ως επιτυχία του κ. Σπίρτζη.

Εν τω μεταξύ, πριν από δύο εβδομάδες οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των πυλών διέλευσης (μπάρες) που θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Συνολικά θα φτάσουν τις 1.062, με 635 από αυτές να είναι κανονικές, και 427 ΑΜΕΑ (με μεγαλύτερο πλάτος διέλευσης) και θα έχουν περίβλημα ανοξείδωτου χάλυβα.

Δείτε επίσης:

 

 

  • Η Καθημερινή είναι μεταξύ των μέσων που αντέγραψαν πληροφορίες από το παραπάνω άρθρο χωρίς να παραπέμπουν στην πηγή, κάτι που είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*