Τις εταιρείες σεκιούριτι κατηγορεί ο Σπίρτζης για τους βανδαλισμούς στο Μετρό

3

Αιχμές για σχέση των εταιρειών σεκιούριτι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό με τους βανδαλισμούς που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε αυτούς άφησε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χ. Σπίρτζης μιλώντας στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Βουλή ο υπουργός, οι εταιρίες αυτές ασκούσαν εκβιασμούς στους εργαζομένους με ψεύτικες αμοιβές και καταστάσεις, προσθέτοντας ότι η κατάθεση υπουργικής τροπολογίας για την αλλαγή του καθεστώτος των συγκεκριμένων εταιρειών συνέπεσε με την έναρξη βανδαλισμών και καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων στους σταθμούς του Μετρό.

«Όλως τυχαίως κάποιες ομάδες άρχισαν να σπάνε κάποιους σταθμούς εύχομαι να μην υπάρχει διασύνδεση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Οι πρόσφατοι βανδαλισμοί στους σταθμούς του Μετρό, θέμα για οποίο έχουμε γράψει επανειλημμένα (1, 2, 3, 4), είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο μέχρι στιγμής ο κ. Σπίρτζης είχε αποφύγει να θίξει δημόσια. Για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να το κάνει χτες μέσα στη Βουλή, συνδέοντας το με ένα άλλο θέμα, αυτό της φύλαξης των σταθμών από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.

Κατά τη γνώμη μας αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο υπουργός είναι αφενός να δώσει άφεση αμαρτιών σε αυτούς που προκαλούν τους βανδαλισμούς, και αφετέρου, μέσω της σύνδεσής τους με τις εταιρείες σεκιούριτι, να προσθέσει ένα ακόμα επιχείρημα κατά της φύλαξης των σταθμών από τις εταιρείες αυτές. Αν πράγματι ο υπουργός έχει πληροφορίες ευθύνη των εταιρειών αυτών γιατί δεν απευθύνεται στη δικαιοσύνη αντί να αφήνει υπόνοιες μέσα στη Βουλή; Επίσης γιατί δεν ενεργοποιεί τις ρήτρες που προβλέπονται στις συμβάσεις για αποζημίωση του δημοσίου όταν οι εταιρείες δεν προσφέρουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους;

Το ότι οι εταιρείες σεκιούριτι δεν προσφέρουν επαρκείς υπηρεσίες ασφαλείας στο Μετρό είναι προφανές σε όλους. Το να αφήνονται υπόνοιες όμως για εγκληματικές δράσεις χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις λέει περισσότερα για το πρόσωπο που αφήνει τα υπονοούμενα.

ΥΓ: Αν και ο κ. Σπίρτζης επαναλαμβάνει εδώ και μήνες πως οι σεκιούριτι θα φύγουν από το Μετρό και η ασφάλεια στο δίκτυο θα περάσει στην ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη στιγμή τρέχουν νέοι διαγωνισμοί της ΣΤΑ.ΣΥ. για  την φύλαξη του δικτύου από εταιρείες σεκιούριτι, αυτές που ο υπουργός κατήγγειλε χτες στη Βουλή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*