ΟΣΥ προς οδηγούς Λεωφορείων: Να αποφεύγετε την περιοχή των Εξαρχείων

 

emp

Υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο οι οδηγοί των Λεωφορείων καλούνται να μην διέρχονται μέσα από την περιοχή των Εξαρχείων κατά τις κενές διαδρομές εξέδωσε η ΟΣΥ.

Το υπηρεσιακό σημείωμα, το οποίο έχει ημερομηνία 6/9/2016 και υπογράφεται από τον Τομεάρχη Εκτέλεσης Συγκοινωνιακού Έργου καθώς και από το Διευθυντή Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ και έχει ως αποδέκτες όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις των αμαξοστασίων Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας, καλεί τους διευθυντές να ενημερώσουν το προσωπικό κίνησης ώστε τα Λεωφορεία να μην διέρχονται μέσα από την περιοχή των Εξαρχείων κατά τις κενές διαδρομές (από το αμαξοστάσιο προς τις αφετηρίες και από τα τέρματα προς το αμαξοστάσιο).

Η οδηγία της ΟΣΥ έχει ισχύ «για όλες τις ώρες και τις ημέρες της εβδομάδας». Η περιοχή στην οποία η κίνηση κενών οχημάτων πρέπει να αποφεύγεται είναι η περιοχή των Εξαρχείων καθώς και οι οδοί 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) από Αλεξάνδρας έως Χαλκοκονδύλη και Σόλωνος από Ιπποκράτους μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά την κίνηση των Τρόλεϊ, σύμφωνα με το σημείωμα, θα δίνονται καθημερινά εντολές από τον Επόπτη Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο τις ΟΣΥ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συνεχείς εκκλήσεις προς την Ελληνική Αστυνομία για την περιφρούρηση της περιοχής, αλλά και προς τον ΟΑΣΑ για την εξέταση μεταβολής του συγκοινωνιακού έργου κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Όπως αφήνεται να εννοηθεί, τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και ο ΟΑΣΑ δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Οι επαναλαμβανόμενες και προκαλούμενες από αγνώστους ταραχές που συμβαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων, συχνά προκαλούν δυσλειτουργία του Συγκοινωνιακού Έργου όπου σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν δολιοφθορές, ακόμα και εμπρησμοί σε οχήματα. Οι αιφνίδιες και απρόκλητες επιθέσεις προς τα οχήματα, μας έχουν οδηγήσει σε συνεχείς εκκλήσεις προς την Ελληνική Αστυνομία για την περιφρούρηση της περιοχής, αλλά και προς τον ΟΑΣΑ για την εξέταση μεταβολής του Συγκοινωνιακού Έργου ώστε τις απογευματινές – βραδινές ώρες να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά.

Τον περασμένο Μάιο, και μετά από ένα ακόμα περιστατικό εμπρησμού Τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο, ο ΟΑΣΑ είχε εκδώσει απόφαση για αποφυγή της Πατησίων από όλα τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ, στο τμήμα της μπροστά από Πολυτεχνείο κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Το Μέτρο θα εφαρμοζόταν «προσωρινά», μέχρι τη λήψη μέτρων από την Ελληνική Αστυνομία.

Μετά από τη δημοσιότητα που έλαβε η απόφαση μέσα από το athenstransport.com και άλλα μέσα που την αναμετέδωσαν, ο ΟΑΣΑ αθόρυβα ανέστειλε την απόφαση μόλις μία εβδομάδα αργότερα, χωρίς να γίνει γνωστό αν όντως έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέων επιθέσεων.

Η απάντηση είναι προφανώς και όχι αφού λίγες μόλις μέρες μετά σημειώθηκε νέο περιστατικό εμπρησμού 2 οχημάτων (ενός Λεωφορείου και ενός Τρόλεϊ) μπροστά από το Πολυτεχνείο και ενώ πραγματοποιούσαν δρομολόγια, κάτι που μας έκανε να αναρωτηθούμε μέχρι πότε θα καίγονται λεωφορεία και τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο.

Αυτή τη φορά, η εντολή για την αποφυγή της περιοχής των Εξαρχείων εκδίδεται από την ΟΣΥ και όχι από τον ΟΑΣΑ και για αυτό αφορά μόνο οχήματα που δεν μεταφέρουν επιβάτες. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:

  • Μετά από όλα τα περιστατικά εμπρησμών Λεωφορείων και Τρόλεϊ στις παρυφές των Εξαρχείων αλλά και τα περιστατικά εμπρησμού Ι.Χ. οχημάτων στα Εξάρχεια σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, τι περιμένει η Ελληνική Αστυνομία και κυβέρνηση για να προστατέψουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία; Ποιους εξυπηρετεί το άβατο των Εξαρχείων;
  • Αν η ΟΣΥ θεωρεί επικίνδυνη τη διέλευση μέσα από τα Εξάρχεια καθώς και από τους γύρω δρόμους Λεωφορείων και Τρόλεϊ χωρίς επιβάτες, γιατί δεν λαμβάνονται αποφάσεις από τον ΟΑΣΑ για εκτροπή δρομολογίων που μεταφέρουν επιβάτες; Έτσι κι αλλιώς, οι γνωστοί-άγνωστοι εμπρηστές έχουν αποδείξει πως δεν διαχωρίζουν τα Λεωφορεία σε εκτός και εντός υπηρεσίας. Όλες οι επιθέσεις έχουν γίνει σε Λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες. Βάζει ο ΟΑΣΑ σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών και εργαζομένων του για πολιτικούς λόγους;

Ακολουθεί το υπηρεσιακό σημείωμα της ΟΣΥ που ανέβηκε στο blog citybus-drivers:

Υπηρεσιακό Σημείωμα ΟΣΥ

 

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*