Η συμμετοχή του ΟΑΣΑ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Απογοητευτική για άλλη μία χρονιά θα είναι η συμμετοχή του ΟΑΣΑ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016, ενδεικτική της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι συγκοινωνίες της Αθήνας.

Οι εκδηλώσεις φέτος έχουν ως βασικό σύνθημα «Έξυπνη κινητικότητα ισχυρή οικονομία» στοχεύοντας στη συνύπαρξη πεζών, ποδηλάτων και αστικών συγκοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τις εξής δράσεις:

  • Οργάνωση τριημέρου για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.
  • Προβολή συνθημάτων για την ενθάρρυνση της έξυπνης αστικής κινητικότητας από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αξιοποιώντας και το έργο της Τηλεματικής.
  • Δημιουργία εντός του Οργανισμού ειδικής Ομάδας Εργασίας Κινητικότητας η οποία θα μελετήσει, σε συνεργασία με φορείς της ποδηλασίας και άλλες συλλογικότητες, την υλοποίηση δράσεων που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και στη συνύπαρξη πεζών, ποδηλάτων και αστικών συγκοινωνιών (είχε ήδη ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι).

Όπως  δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης στο πλαίσιο του Mobility Action Plan (σχέδιο δράσης για την κινητικότητα) που επεξεργαζόμαστε σχεδιάζουμε δράσεις που προωθούν την έξυπνη αστική κινητικότητα, αναβαθμίζουν το περιβάλλον και προστατεύουν το δημόσιο χώρο. Ήδη για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο παράλληλα με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, δρομολογούμε τη δημιουργία ποδηλατοστασίων σε κατάλληλα σημεία διέλευσης των ΜΜΜ, καθώς και την προσθήκη ειδικών σχαρών ποδηλάτου σε λεωφορεία.

Η ΟΣΥ εν τω μεταξύ συμμετέχει στις εκδηλώσεις με διοργάνωση έκθεση φωτογραφίας και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Γκάζι (Πειραιώς και Ερμού στον Κεραμικό). Η έκθεση θα είναι ανοικτή από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, και το Σαββατοκύριακο, από τις 18:00 έως τις 21:00.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*