Ο Τσίπρας «εγκαινίασε» τις μπάρες του Μετρό της Αθήνας στη Θεσσαλονίκη

Τσίπρας ΔΕΘ

Το περίπτερο του ΟΑΣΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκευάστηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει ο όμιλος ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αθήνας που χρησιμοποιούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Ήταν μάλιστα ο πρώτος πολίτης που έκανε χρήση της «έξυπνης κάρτας» ATH.ENA CARD περνώντας από τις πύλες εισόδου – εξόδου που θα εγκατασταθούν στο μετρό της Αθήνας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας από το νέο έτος.

ath-ena-card
Φωτο: cnn.gr

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών συμμετέχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως εκθέτης (περίπτερο 3, Stand 12) προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες της για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας και τις νέες υψηλού επιπέδου τεχνολογίες που εφαρμόζει για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ειδικότερα οι επισκέπτες του περιπτέρου των Συγκοινωνιών Αθηνών του Ομίλου (ΟΑΣΑ – ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ) θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν:

  • Για το έργο της Τηλεματικής που εφαρμόζεται με επιτυχία από τον περασμένο Απρίλιο σε λεωφορεία και τρόλεϊ και παρέχει σε πραγματικό χρόνο τη δυνατότητα ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τον ακριβή χρόνο άφιξης των οχημάτων, μέσω των τηλεματικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε χίλιες στάσεις στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, με την εφαρμογή “OASA Telematics” για τα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που παρέχεται δωρεάν, οι χρήστες τους μπορούν να πληροφορούνται 24 ώρες το 24ωρο τις αφίξεις λεωφορείων και τρόλεϊ και στις 7.500 στάσεις της Αττικής.
  • Για την πορεία υλοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει από το νέο έτος. Με το έργο αυτό θα αντικατασταθούν σταδιακά τα χάρτινα εισιτήρια από την ηλεκτρονική «έξυπνη κάρτα», βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατώνσε όλα τα δημόσια Συγκοινωνιακά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα το έργο επιτρέπει στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτες πολιτικές κομίστρου προς όφελος των επιβατών, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα έσοδα του Ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΣΑ έχει μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη πύλες εισόδου-εξόδου (διπλές για ΑΜΕΑ και μη ΑΜΕΑ), Αυτόματα Μηχανήματα έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) και επικυρωτικά μηχανήματα. Η επίδειξη στο χώρο θα περιλαμβάνει την έκδοση εισιτηρίου από τα ΑΜΕΚ και πέρασμα από την πύλη και άνοιγμα.

Τσίπρας ΔΕΘ 2

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού η Τηλεματική στα λεωφορεία και τρόλεϊ που εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που βρίσκεται στη τελική ευθεία εφαρμογής του, αποτελούν δύο έργα σταθμούς για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και χαράζουν μια νέα εποχή στη λειτουργία τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης εξήγησε στον πρωθυπουργό τον τρόπο λειτουργίας των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων που θα λειτουργούν από τις αρχές Ιανουαρίου στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, αλλά και τη λειτουργία των πυλών εισόδου – εξόδου που θα αρχίσουν να λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2017 στο μετρό της Αθήνας.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, αφού έλαβε την «έξυπνη κάρτα» που είχε φροντίσει ο ΟΑΣΑ να εκδοθεί στο όνομά του, τη χρησιμοποίησε περνώντας από τις πύλες εισόδου – εξόδου του μετρό, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε την ίδια κάρτα και στα ακυρωτικά μηχανήματα, με τα οποία θα εξοπλιστούν τα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, διαπιστώνοντας τη λειτουργικότητα και άμεση ανταπόκριση και των δύο συστημάτων.

Πηγή: cnn.gr

Δείτε επίσης:

Πηγή: ΟΑΣΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*