Ενημέρωση για τροποποιήσεις δρομολογίων Λεωφορείων; Μόνο αν μένεις στα βόρεια προάστια

Τηλεματική ΟΑΣΑ

Η Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 θα είναι, όπως κάθε χρόνο, ημέρα μαθητικών παρελάσεων σε όλους τους δήμους της Αττικής. Κατά συνέπεια, ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις δρομολογίων Λεωφορείων, Τρόλεϊ και του Τραμ, όπου οι διαδρομές τους διασταυρώνονται με τις διαδρομές των παρελάσεων.

Πρόκειται φυσικά για ένα μεγάλο αριθμό ολιγόωρων τροποποιήσεων που όμως παραμένει σχεδόν ίδιος δύο φορές το χρόνο, όταν διεξάγονται παρελάσεις. Όποιος όμως περιμένει να ενημερωθεί για τις τροποποιήσεις αυτές online καθώς και μέσω του συστήματος της τηλεματικής, μάλλον θα απογοητευθεί. Τουλάχιστον αν δεν μένει στα βόρεια προάστια.

Οι μόνες ανακοινώσεις που έχει αναρτήσει ο ΟΑΣΑ στα site του αφορούν τροποποιήσεις δρομολογίων στο Μαρούσι, το Ψυχικό, το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία και τη Μεταμόρφωση. Ίσως ο οργανισμός να θεωρεί ότι όσοι μετακινούνται σε αυτές τις περιοχές έχουν περισσότερη ανάγκη να ενημερωθούν με ακρίβεια για τις τροποποιήσεις δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ. Ίσως πάλι -που είναι και το πιο πιθανό- κάποιοι να βαριούνται να δημιουργήσουν μία σελίδα όπου θα αναγράφονται όλες οι προγραμματισμένες αλλαγές στα δρομολόγια, έστω περιληπτικά. Έλα μωρέ, αργία είναι έτσι κι αλλιώς.

Αν τώρα κάποιος περιμένει να ενημερωθεί με ακρίβεια από το υπερσύγχρονο σύστημα της τηλεματικής, θα απογοητευθεί ξανά. Η μόνη ανακοίνωση για τις τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω των παρελάσεων αναφέρει: “Παρασκευή 28-10-16 Τροποποιήσεις διαδρομών – Καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω μαθητικών παρελάσεων”.

Πλήρης ενημέρωση με ακρίβεια, όχι αστεία.

Έχετε λάβει μέρος στην έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας; Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ! 

 

3 Comments

  1. Να σας πω μερικές τροποποιήσεις είναι αυτονόητες, για παράδειγμα όταν ένας δρόμος χωρίζετε στα 2 και στον έναν γίνετε παρέλαση τότε είναι αυτονόητο ότι θα πάει από την άλλη μεριά, το δυσάρεστο είναι ότι η γραμμές δεν θα πάρουν για κανένα λόγο τα στενά για να φτάσουν τέρμα και απλά θα γυρίσουν πίσω! αν υπάρχει παρέλαση απλά πρέπει να πας με τα πόδια.. δεν μπορείς να βγάλεις ανακοίνωση για μια λεωφορειακή γραμμή που δεν αλλάζει και απλά τελειώνει εκεί που είναι παρέλαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*