Μαζεύουν καθυστερήσεις τα έργα Μετρό και Τραμ στον Πειραιά

Τραμ Σεπτέμβριος 2016

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων προστίθενται στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο του Πειραιά, εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό ενημέρωσαν παράγοντες του δήμου για την εξέλιξη των έργων καθώς και για την παράταση που έχει δοθεί για την ολοκλήρωσή τους.

Όσον αφορά τα έργα επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό, μετά από το στάσιμο 2015 φάνηκε πως οι ρυθμοί ανεβαίνουν και πάλι. Αυτό μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες όταν εμφανίστηκαν προβλήματα στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Νίκαια και Μανιάτικα, εξαιτίας της σύστασης του υπεδάφους. Η Αττικό Μετρό μάλιστα ανέθεσε σε εμπειρογνώμονα μηχανικό με έδρα τις ΗΠΑ την εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση των έργων. Η άφιξη του μετροπόντικα στα Μανιάτικα, που αναμενόταν ως το τέλος του καλοκαιριού φαίνεται πως θα καθυστερήσει για λίγους μήνες ακόμα ενώ η ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης έχει πάρει και επίσημα παράταση για το 2020 από το 2019. Όταν τα έργα ξεκίνησαν τον 2012, το χρονοδιάγραμμα έκανε λόγο για ολοκλήρωση σε 60 μήνες, δηλαδή μέσα στο 2017.

Καθυστερήσεις έχουν μαζευτεί όμως και στα έργα του Τραμ, κυρίως λόγω της αδράνειας των προηγούμενων ετών. Είναι χαρακτηριστικό πως αν και σε τμήματα του έργου έχουν ήδη στρωθεί οι σιδηροτροχιές, σε άλλα σημεία εκκρεμούν ακόμα αρχαιολογικές ανασκαφές (οδός Βασιλέως Γεωργίου). Η Αττικό Μετρό υπολογίζει τώρα ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν προς τα τέλη του 2017, ενώ παράλληλα θα υπάρξει τμηματική απόδοση δρόμων όπου υλοποιούνται εργασίες. Όταν τα έργα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2013, το χρονοδιάγραμμα υπολογιζόταν η ολοκλήρωσή τους σε 25 μήνες, δηλαδή ως τα τέλη του 2015.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*