Με μεταμεσονύχτια δρομολόγια 2 λεωφορειακές γραμμές για 1 μόνο βράδυ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Έως τη 1:30 το πρωί θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 (ξημερώματα Κυριακής 16 Οκτωβρίου) οι λεωφορειακές γραμμές 049 Πειραιάς – Ομόνοια και 035 Άνω Κυψέλη – Πετράλωνα – Ταύρος.

Η παράταση της λειτουργίας των δύο αυτών λεωφορειακών γραμμών γίνεται με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» που διοργανώνει στην Ελλάδα για 10η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Εκτός από την παράταση της κυκλοφορίας των γραμμών 049 και 035 ο ΟΑΣΑ θα προβάλει επίσης μηνύματα στις οθόνες της τηλεματικής τα οποία θα προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. (Η ειρωνεία είναι ότι όσοι περιμένουν στις στάσεις βραδιάτικα έχουν ήδη επιλέξει να χρησιμοποιήσουν τις αστικές συγκοινωνίες).

Από αυτό το blog έχουν αναφέρει και κατά το παρελθόν ότι οι λεωφορειακές γραμμές που κυκλοφορούν κατά τις βραδινές ώρες στην Αθήνα, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν αποτελεσματικά τις συγκοινωνιακές ανάγκες μίας σύγχρονης πόλης. Ελπίζουμε ότι όταν με το καλό γίνουν προσλήψεις οδηγών, θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη και για τις νυχτερινές γραμμές.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις λεωφορειακές γραμμές που κυκλοφορούν κατά τις νυχτερινές ώρες στο: Τα νυχτερινά Λεωφορεία της Αθήνας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*