Σε εξέλιξη ο νέος διαγωνισμός φωτογραφίας του ΟΑΣΑ

Διαγωνισμός ΟΑΣΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος διαγωνισμός φωτογραφίας – βίντεο του ΟΑΣΑ με τίτλο «Μέσα». Σύμφωνα με τον οργανισμό, σκοπός της διοργάνωσης είναι να παρακινηθούν οι πολίτες να μετακινηθούν μέσα στην πόλη και να δουν τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης της Αθήνας (λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ) με διαφορετική ματιά και διάθεση, να εμπνευσθούν, και να φωτογραφίσουν ή/και να βιντεοσκοπήσουν στιγμές από την μετακίνησή τους με τα Μέσα αποτυπώνοντας την Αθήνα και τα Μέσα με μία διαφορετική ματιά.

Ο διαγωνισμός, όπως έχουμε γράψει, θα αποτελείται από τρεις κύκλους, ουσιαστικά τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς. Ο πρώτος κύκλος που ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, θα διαρκέσει ως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου και έχει θέμα «Κάθε μέρα στα Μέσα».

Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος, καλούνται να ανεβάσουν μία ή περισσότερες φωτογραφίες ή και βίντεο, σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, στο instragram χρησιμοποιώντας το hashtag #oasagr. Οι συμμετέχοντες πρέπει επίσης να ακολουθούν το λογαριασμό του ΟΑΣΑ στο instragram. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν αλλά δεν διαθέτουν λογαριασμό στο instragram, μπορούν να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία τους στη σελίδα του ΟΑΣΑ στο facebook (post to page).

Στον πρώτο κύκλο του διαγωνισμού θα βραβευτούν συνολικά 27 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα κερδίσουν δώρα στις κατηγορίες ασπρόμαυρη φωτογραφία (9 βραβεία), έγχρωμη Φωτογραφία (9 βραβεία), βίντεο (9 βραβεία). Τα βραβεία θα είναι μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών και θα ανακοινώνονται στο facebook και το instagram.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες, ο κάθε συμμετέχων εκχωρεί τα δικαιώματα χρήσης, αναπαραγωγής και προβολής των έργων του στον ΟΑΣΑ.

Το κόστος διοργάνωσης του διαγωνισμού για τον ΟΑΣΑ είναι 19.000 ευρώ, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα δημοσιότητας (παραγωγή αφισών, διάθεση panel κλπ) τα οποία θα επιβαρύνουν ξεχωριστά τον ΟΑΣΑ και τους λοιπούς φορείς (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ).

Τον προηγούμενο μήνα σχολιάσαμε τις προσπάθειες του ΟΑΣΑ να χρησιμοποιήσει τα social media ως εξής:

Για άλλη μία φορά λοιπόν, ο ΟΑΣΑ βάζει το επουσιώδες πάνω από το ουσιώδες. Ενώ το επιβατικό κοινό απαιτεί άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στο σύστημα των συγκοινωνιών, ο ΟΑΣΑ οργανώνει διαγωνισμούς μέσα από τα social media και άλλες «μοντερνιές» που λίγο θα επηρεάσουν τη γνώμη που έχει η πλειοψηφία των Αθηναίων για τις συγκοινωνίες της πόλης.

Δεν χρειάζονται συμβάσεις αξίας χιλιάδων ευρώ με εταιρίες επικοινωνίας. Χρειάζονται 2-3 υπάλληλοι που να ξέρουν να χρησιμοποιούν το facebook και το twitter, άντε και ένας από αυτούς να έχει γνώσεις γραφιστικής. Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να ανεβάζει άμεσα ό,τι συμβαίνει; (όπως κάνουμε εμείς εδώ και χρόνια…)  Ας ρίξουν μια ματιά στο τι κάνουν αντίστοιχοι οργανισμοί αστικών συγκοινωνιών σε πόλεις τις Ευρώπης και ας το αντιγράψουν και εδώ.

Όπως έχουμε πει ξανά, διάφορες παράλληλες δραστηριότητες, όπως οι διαγωνισμοί αυτοί ή η μουσική μέσα στα λεωφορεία είναι καλοδεχούμενες, αλλά δε μπορούν να αποτελούν προτεραιότητα τη στιγμή που το βασικό συγκοινωνιακό έργο υστερεί. Το βάρος πρέπει σήμερα να δοθεί στη βελτίωση της κατάστασης που βιώνουν καθημερινά οι επιβάτες (αγορά λεωφορείων, προσλήψεις, βελτίωση τηλεματικής και γενικότερα της ενημέρωση των επιβατών κλπ, λανσάρισμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου), και στη συνέχεια σε οτιδήποτε άλλο μη απαραίτητο. Διαφορετικά, οι διαγωνισμοί, οι μουσικές, και οι λοιπές «μοντερνιές» θα αντιμετωπιστούν από όλους ως περιττές σπατάλες.

Δείτε επίσης:

2 Comments

  1. Με αυτά τα 19.000 ευρώ θα μπορούσε να προσληφθεί ένας ακόμα οδηγός ή να αγοραστούν τα ανταλλακτικά για να επισκευαστεί κάποιο χαλασμένο όχημα προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια σε μία
    από τις πολλές ως προς την χαμηλή συχνότητα διέλευση προβληματικές γραμμές. Με19.000 ευρώ θα εναλλακτικά να καλυφτεί το οικονομικό κόστος έκδοσης δωρεάν ετήσιες κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε περίπου 40.000 άπορους – ανέργους – άτομα με ειδικές ικανότητες . Με 19.000 ευρώ εναλλακτικά θα μπορούσε να καλυφτεί
    ο οικονομικό κόστος των καυσίμων του λεωφορείου αλληλεγγύης για τους άστεγους συνανθρώπους μας που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Αντιθέτως καμία κοινωνική ανάγκη δεν εξυπηρετείται να βγάλουμε
    φωτογραφίες.

    Τα 27 (9+9+9+9) βραβεία με την μορφή καρτών απεριορίστων διαδρομών μην τα δίνεται σε αυτούς που έχουν ακριβά κινητά και βγάζουν όμορφες φωτογραφίες, βρείτε 27 άνεργους ή άπορους ή
    παιδιά φτωχών οικογενειών που δεν έχουν φυσικά στην ιδιοκτησία τους ακριβό κινητό τηλέφωνο που βγάζει φωτογραφίες και χαρίστε τους αυτές τις 27 κάρτες των απεριορίστων διαδρομών που προορίζονται
    ως δώρα στους καλύτερους φωτογράφους . Υπάρχουν πολλά παιδία σαν τον 19χρονο που λίγα χρόνο Θανάση που αυτοκτόνησε από το τρόλεϊ πριν λίγα χρόνια στο περιστέρι επειδή δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο.

  2. Είναι απερίγραπτοι. 19.000 ευρώ που θα μπορούσαν να δοθούν για τα οχήματα, ένα σωστό καθαρισμό και συντήρηση, ή έστω ανταλλακτικά.

    19.000 ευρώ για αυτά ουσιαστικά (με βάση το άρθρο που είδα στο Athens Transport dd 03.10.16):

    1. Διαχείριση 2 σελίδων FB & Instagram: άντε πες monitoring και απάντηση σε σχόλια. Βάλε και budget για promoted content να έχουν μερικά impressions.

    2α. Διοργάνωση μιας εκδήλωσης

    2β. Δημιουργία και ενεργοποίηση δικτύου ambassadors για την προώθηση του event (δηλαδή τι ρε παιδιά? Θα πληρώσουν και bloggers ή κανε ψευτο-ιντελλεκτουέλ celebrity?)

    3. Όλα τα εικαστικά για τις 2 σελίδες και το έντυπο υλικό (αφίσες, έντυπο για στάση ΜΜΜ κλπ).

    4. α μην ξεχνιόμαστε και μηνιαία reports & στρατηγική για τα 2 social media

    Εγώ (ή οποιοσδήποτε tech savvy με μια βασική εμπειρία διαφήμισης) και ένας γραφίστας θα τα κάναμε αυτά σε ένα μήνα με μισθό 1.000 ευρώ ο καθένας και θα μασταν ΟΚ σε χρονοδιάγραμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*