Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ δεν συμμετέχει στις στάσεις εργασίας του Ηλεκτρικού

To athenstransport.com δημοσιεύει ανακοινώσεις κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ομάδων και οργανώσεων σχετικά με τις συγκοινωνίες όταν στέλνονται στη διεύθυνση contact@athenstransport.com

Πειραιάς, 28/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ από ένα Σωματείο θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό τα εξής:

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ ανέστειλε τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά από συνάντηση (14/11/2016) με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και τη δέσμευση, που αναλήφθηκε για την πραγματοποίηση διαλόγου για το θέμα της διατήρησης ενιαίας της ΣΤΑ.ΣΥ, χωρίς απόσπαση δομών της.

Για την Ένωσή μας, με την πολυετή παρουσία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, η έναρξη μιας απεργίας αποτελεί την ύστατη λύση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Ποτέ δεν έχουμε ξεκινήσει μια απεργιακή κινητοποίηση χωρίς να έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου, χωρίς ενημέρωση όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των επιβατών.

Με βάση αυτές τις σταθερές αρχές μας έχουμε αποφασίσει να μην συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που γίνονται, όλο αυτό το διάστημα στη Γραμμή 1, με κλαδικά αιτήματα, που δεν αφορούν το σύνολο των εργαζόμενων και χωρίς την ελάχιστη κοινωνική αποδοχή. Είναι σαφές, δε, ότι η προκήρυξη αυτών των απεργιών μπορεί να ερμηνευτεί και ως άρνηση διαλόγου για το μείζον ζήτημα της διατήρησης ενιαίας της Εταιρείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με ωριμότητα, σχέδιο και ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες τον δρόμο, που ακολουθεί εδώ και 96 χρόνια, για την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, χωρίς πισωγυρίσματα από αδιέξοδες, αλυσιτελείς, αποσπασματικές κινήσεις.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης                                                                                                 Π. Κοντογιάννης

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*