Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές σε Άνω Λιόσια και Χαϊδάρι

Παρεμβάσεις σε λεωφορειακές γραμμές των δυτικών συνοικιών της Αθήνας, και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια και το Χαϊδάρι, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα:

  • Ιδρύεται η λεωφορειακή γραμμή 713 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) – ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Η γραμμή συνδέει την περιοχή Πανοράματος Άνω Λιοσίων με το σταθμό του προαστιακού των Άνω Λιοσίων. Τα δρομολόγια τις καθημερινές θα εκτελούνται ανά 25 λεπτά – 1 ώρα.
  • Τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 723 ΦΥΛΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, έτσι ώστε να μειώνεται ο χρόνος της διαδρομής και να καθίσταται ταχύτερη η πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής Φυλής προς τον σταθμό του προαστιακού των Άνω Λιοσίων.
  • Αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ. Με την προσθήκη ενός λεωφορείου τα δρομολόγια -τις πρωινές ώρες- θα πραγματοποιούνται ανά 25-30 λεπτά (από 30-35 λεπτά) ώστε να διευκολύνεται η μετάβαση από και προς το Αττικό Νοσοκομείο

Επίσης, ο ΟΑΣΑ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 712  ΑΧΑΡΝΑΙ – ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) και την μετονομασία της σε 712  ΑΧΑΡΝΑΙ – ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – Α. ΛΙΟΣΙΑ.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννη Σκουμπούρη, «οι τροποποιήσεις αυτές ικανοποιούν διαχρονικά κοινωνικά αιτήματα περιοχών της Δυτικής Αθήνας. Ο ΟΑΣΑ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας διερευνά διαρκώς βελτιωτικές παρεμβάσεις των υφιστάμενων Γραμμών και προχωρά στην ίδρυση  νέων Γραμμών ύστερα από επιτόπια έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Οι παρεμβάσεις αυτές θα κινηθούν, μεταξύ των άλλων, σε τρεις θεματικές κατευθύνσεις:

α) Εξυπηρέτηση υπερτοπικών Κέντρων Υγείας (Νοσοκομεία).

β) Εξυπηρέτηση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

γ) Εξυπηρέτηση των μετακινήσεων σε περιοχές ιδιαίτερης συγκέντρωσης του κόσμου της εργασίας».

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*