Τρίτη 15 – Πέμπτη 17 Νοεμβρίου: Επίσκεψη Ομπάμα, επέτειος του Πολυτεχνείου και απεργίες

obama-acropolis
Στο μουσείο της Ακρόπολης

Δύσκολο θα είναι το επόμενο τριήμερο, από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, καθώς αυτές θα επηρεαστούν από 3 γεγονότα: την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την επόμενη μέρα, και τις σχεδόν σε καθημερινή βάση ολιγόωρες στάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) οι οποίες ξεκινούν από την Τρίτη.

Σε αυτή τη σελίδα θα συγκεντρώνουμε ότι πληροφορίες γνωρίζουμε σχετικά με το πως θα επηρεαστούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας, και γενικότερα η κίνηση στους δρόμους τις 3 αυτές ημέρες:

Έχετε λάβει μέρος στην έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας; Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ! 

Τελευταία ενημέρωση:17/11 ώρα 13:00

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

Εν συντομία:

Μετρό Ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός στις 17:00. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.
Λεωφορεία  Τροποποιήσεις δρομολογίων στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Από το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένονται τροποποιήσεις δρομολογίων στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κλειστών δρόμων για την πορεία του Πολυτεχνείου.

 

  • Ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία. Πέρα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο, από τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας (Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών), καθώς και οι σταθμοί του Μετρό (Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής). Θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων Λεωφορείων, Τρόλεϊ και Τραμ, εφόσον διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Οι δρόμοι και οι σταθμοί του Μετρό θα ανοίξουν μετά το τέλος της πορείας (συνήθως γύρω στις 19:00). Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο θα παραμείνει αποκλεισμένη τουλάχιστον ως τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής.

Οι στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (στάση εργασίας σε Μετρό και Τραμ ως τις 10:00 π.μ.). Δείτε αναλυτικά: Από Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Νέες κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς


USAF Lockheed C-5M Super Galaxy, προπομπός της επίσκεψης Ομπάμα
USAF Lockheed C-5M Super Galaxy, προπομπός της επίσκεψης Ομπάμα πηγή

Τρίτη 15 Νοεμβρίου

Εν συντομία:

Μετρό Στο υπόγειο τμήμα τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 10:00 π.μ. Πρώτο δρομολόγιο Μετρό από το Αεροδρόμιο στις 11:30, και πρώτο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο στις 10:56.
 Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 12:00 από τις 10:00 οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ του Μετρό. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.
 ΗΣΑΠ  Θα κυκλοφορεί κανονικά όλη την ημέρα.
 Τραμ  Θα λειτουργήσει από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.
 Προαστιακός  Από ώρα 10:00 έως και τουλάχιστον 11:30 τα δρομολόγια δεν θα φτάνουν στο Αεροδρόμιο αλλά θα τερματίζουν στο Κορωπί.

 

 

  • [Τα σωματεία των εργαζομένων σε Μετρό και Τραμ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις απεργίες κανονικά.]
  • Μετρό: Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 10:00 π.μ. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 προς και από το αεροδρόμιο θα ξεκινήσουν μετά τις 11:20 π.μ. (Πρώτο δρομολόγιο Μετρό από το Αεροδρόμιο στις 11:30 Πρώτο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο στις 10:56).
  • Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 12:00 από τις 10:00 και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ του Μετρό, καθ υπόδειξη της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.
  • Ο ΗΣΑΠ θα κυκλοφορεί κανονικά όλη την ημέρα.
  • Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.
  • Προαστιακός: Από ώρα 10:00 έως και τουλάχιστον 11:30 τα δρομολόγια δεν θα φτάνουν στο Αεροδρόμιο αλλά θα τερματίζουν στο Κορωπί.
  • Πρώτη ημέρα της επίσκεψης Ομπάμα. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επίσκεψης  δεν έχουν ανακοινωθεί, λογικά για λόγους ασφαλείας. Αναμένεται να φτάσει τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Αναμένεται κλείσιμο των δρόμων από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου μισή με μία ώρα νωρίτερα, ενώ -λογικά- θα κλείνουν και οι κοντινοί σταθμοί του Μετρό.
  • Απαγορεύσεις πορειών και δημόσιων συναθροίσεων από τις 6:00 π.μ. στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στο κέντρο της Αθήνας, στην Αττική Οδό και στη Βάρης – Κορωπίου
  • Από τις 5:00 π.μ. αναμένεται κλείσιμο δρόμων περιμετρικά του Πολυτεχνείου και προσωρινές τροποποιήσεις διαδρομών των Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς και μεταφορά των αφετηριών που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο.

 

 

Από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα
Από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

Εν συντομία:

ΗΣΑΠ Στάση εργασίας από τις 21:00. Δείτε παρακάτω τα τελευταία δρομολόγια.
Μετρό   Κλειστός ο σταθμός Ακρόπολη από τις 9:30 π.μ. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Ο σταθμός άνοιξε στις 14:00
   Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο μεταξύ 14:00-16:00
Τραμ  Δεν θα λειτουργεί από τις 10:00 ως τις 16:00
Προαστιακός Από ώρα 15:00 έως και τουλάχιστον 16:30 τα δρομολόγια δεν θα φτάνουν στο Αεροδρόμιο αλλά θα τερματίζουν στο Κορωπί.

 

  • Η γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα διακόψει τη λειτουργία της από τις 21:00, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών της γραμμής. Τα τελευταία δρομολόγια:
    isap-2100
  • Δεύτερη και τελευταία μέρα της επίσκεψης Ομπάμα. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό , είναι πως θα δώσει ομιλία κατά πάσα πιθανότητα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί, φαίνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Αθήνα το μεσημέρι/νωρίς το απόγευμα.
  • Και πάλι, αναμένεται κλείσιμο των δρόμων από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου μισή με μία ώρα νωρίτερα.
  • Ο σταθμός Ακρόπολη της γραμμής 2 του Μετρό θα κλείσει από τις 9:30 π.μ. και μέχρι νεοτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.
  • Το Τραμ δεν θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 16:00
  • Προαστιακός: Από ώρα 15:00 έως και τουλάχιστον 16:30 τα δρομολόγια δεν θα φτάνουν στο Αεροδρόμιο αλλά θα τερματίζουν στο Κορωπί.
  • Απαγορεύσεις πορειών και δημόσιων συναθροίσεων ως τις 15:00 στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, και ως τις 16:00 στο κέντρο Αθήνας, στην Αττική Οδό και στη Βάρης – Κορωπίου, καθώς και στη Λεωφόρο Συγγρού
  • Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου, και οι τροποποιήσεις διαδρομών Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*