ΟΑΣΑ: Δεύτερη μέρα χωρίς τηλεματική και πληροφορίες για δρομολόγια

τηλεματική

Ενημέρωση: Όπως και χτες, η λειτουργία της τηλεματικής επέστρεψε μετά τη 1:00 το μεσημέρι.


Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από το πρωί, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ για τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ.

Χτες Τετάρτη η τηλεματική βρισκόταν εκτός λειτουργίας από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι, αν και η ιστοσελίδα telematics.oasa.gr αντιμετώπιζε προβλήματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εκτός από τις ώρες άφιξης των λεωφορείων, εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει τρόπος ενημέρωσης για τα δρομολόγια των Λεωφορείων και Τρόλεϊ (διαδρομές, στάσεις, ώρες αναχώρησης κλπ) καθώς όλες  αυτές οι πληροφορίες δίνονται πλέον αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα της τηλεματικής.

3 Comments

  1. Το έργο της τηλεματικής είναι έργο τύπου ΣΔΙΤ (Συμπράξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) και το έχει αναλάβει να το λειτουργεί ιδιωτική εταιρεία ως προς την λειτουργία του και όχι ΟΑΣΑ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα. Μεταξύ των άλλων προβλημάτων εντοπίζω επιπλέον ότι η ηχητική αναγγελία των στάσεων μέσα στο λεωφορεία σπανιότατα ακούγεται.

    • Για το πρόβλημα της ηχητικής αναγγελίας των στάσεων εντός των οχημάτων, ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι οδηγοί, που κλείνουν το σύστημα… Δεν οφείλεται (συνήθως) σε τεχνικά λάθη…

      • Άρα θα πρέπει να υπάρξει κάποια σύσταση ή παράκληση προς τους οδηγούς να κρατάνε το σύστημα της ηχητικής αναγγελίας της επόμενης στάσης ανοιχτό ή εάν η απλή σύσταση – παράκληση αποτύχει ως μάθοδος να υλοποιηθεί κάποια τεχνική λύση η οποία θα “κλειδώνει” ως ανοιχτό το σύστημα της ηχητικής αναγγελίας της επόμενης στάσης, χωρίς να μπορεί να παρέμβει ο οδηγός στην λειτουργία του συτήματος (για παράδειγμα να αφαιρεθεί ο διακόπτης για να μην μπορεί να τον κλείσει).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*