ΟΑΣΑ, ΟΣΥ: Κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες για άγνωστους λόγους

«Ύποπτες ενέργειες που φανερώνουν ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα και ελατήρια» χαρακτηρίζουν οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ τις επιθέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό τριών τρόλεϊ το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο φορέων, «από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ ΑΕ και της ΟΣΥ ΑΕ έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για την ασφαλή διέλευση των τρόλεϊ και λεωφορείων από την συγκεκριμένη περιοχή» (προφανώς αναφέρονται στην απαγόρευση διέλευσης λεωφορείων και τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο, που τέθηκε σε εφαρμογή για μία μόνο βδομάδα, καθώς και στην απαγόρευση διέλευσης λεωφορείων εκτός υπηρεσίας από την περιοχή των Εξαρχείων).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οι Διοικήσεις του ΟΑΣΑ ΑΕ και της ΟΣΥ ΑΕ καταγγέλλουν και καταδικάζουν τις συνεχείς αναίτιες επιθέσεις ακραίας βίας και τους βανδαλισμούς που σημειώνονται από ομάδες κουκουλοφόρων και έχουν ως στόχο τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με αποκορύφωμα την πυρπόληση τριών τρόλεϊ της ΟΣΥ χτες το βράδυ μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Πρόκειται ασφαλώς για ύποπτες ενέργειες που φανερώνουν ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα και ελατήρια. Ωστόσο, το μόνο που επιτυγχάνουν στην πράξη είναι η καταστροφή δημόσιας περιουσίας και η πρόκληση ταλαιπωρίας και εύλογης ανησυχίας στο επιβατικό κοινό.

Επισημαίνουμε ότι οι τυφλές αυτές βίαιες επιθέσεις δεν στρέφονται μόνο εναντίον των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και κατά της δημοκρατίας, αφού εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και την απρόσκοπτη κυκλοφορία τους στο δημόσιο χώρο.

Σημειώνουμε ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ ΑΕ και της ΟΣΥ ΑΕ έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για την ασφαλή διέλευση των τρόλεϊ και λεωφορείων από την συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση, αλληλογραφία και συναντήσεις με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ώστε να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών και του δημόσιου χώρου από αντίστοιχα απαράδεκτα και καταδικαστέα περιστατικά.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως θα είναι διαρκής η παρουσία και λειτουργία των ΜΜΜ στο δημόσιο χώρο, εξασφαλίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των συμπολιτών μας.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*