Η μάχη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – liveblog

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2017 έχουν καταγραφεί 28 βανδαλισμοί και 47 κλοπές ακυρωτικών μηχανημάτων, αξίας περίπου 22.000 ευρώ. Τον τελευταίο χρόνο έχουν καεί πέντε τρόλεϊ συνολικής αξίας 2.460.000 ευρώ και δύο λεωφορεία με κόστος 300.000 ευρώ. Το κάθε ακυρωτικό μηχάνημα νέου τύπου κοστίζει 1.100€.

Η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει φθορές σε 80 ακυρωτικά λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ (οι 30 εκ των οποίων από την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, φθορές σε 40 πύλες εισόδου-εξόδου σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ (11 από την 1η Φεβρουαρίου), και φθορές σε 6 εκδοτικά μηχανήματα.

Όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών αυτών από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών, η εφημερίδα το Βήμα αναφέρει:

Όπως σημειώνεται από στελέχη των δυο υπουργείων «το να βάλεις ένστολο σε κάθε λεωφορείο, τρόλεϊ ή σταθμό του Μετρό δεν είναι εφικτό ενώ μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα από το σκοπό της παρουσίας τους. Υπάρχουν σκέψεις για να μπουν ορισμένοι αστυνομικοί με πολιτικά σε κάποια λεωφορεία και τρόλεϊ που διέρχονται από περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα επιθέσεων ενώ για τους σταθμούς έχει προβλεφθεί και εφαρμόζεται σχέδιο αυξημένης επιτήρησης από αστυνομικούς που περιπολούν όπως από στελέχη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.»

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στις επιθέσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις» εκτιμώντας ότι «δεν υπάρχει ανομία». Αντιθέτως, ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, Αποστόλης Ραφτόπουλος μίλησε για ένα «αναρχοκρατούμενο κράτος χωρίς καμία ασφάλεια», προειδοποιώντας ότι αν δεν αντιδράσει άμεσα η πολιτεία, τα μέσα θα απαξιωθούν και πολύ πολίτες θα φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν.


 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Στις 18:15 άγνωστοι ακινητοποίησαν έξω από την ΑΣΟΕΕ έξι τρόλεϊ και πέντε λεωφορεία τα οποία έβαψαν με σπρέι. Στο ένα λεωφορείο, μάλιστα, προκάλεσαν φθορές σε τρία ακυρωτικά μηχανήματα παλαιού τύπου, στα οποία τοποθέτησαν στη σχισμή της επικύρωσης του εισιτηρίου ταινίες και κόλλες.

Ακολούθως άγνωστοι έκαναν γκράφιτι σε δύο ακόμη τρόλεϊ επί της οδού Μαυρομματαίων στο Πεδίον του Αρεως.

Επόμενος στόχος έγινε ένα ακόμη λεωφορείο στην οδό Δαβάκη στο Ιλιον, όπου άγνωστοι έσπασαν ακυρωτικό μηχάνημα που είχε τοποθετεί πρόσφατα. Οι επιθέσεις έληξαν με την καταστροφή τριών ακυρωτικών μηχανημάτων νέου τύπου σε λεωφορείο στο Γαλάτσι. (ethnos.gr)

Το βράδυ της Τετάρτης, δύο άτομα επιτέθηκαν σε λεωφορείο της γραμμής 021 στην πλατεία Κάνιγγος προκαλώντας φθορές σε ακυρωτικό μηχάνημα. (naftemporiki.gr)

Στις 1:10 τα ξημερώματα, άγνωστοι επιτέθηκαν στο σταθμό Νέο Φάληρο των ΗΣΑΠ και προκάλεσαν φθορές σε 8 ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού. (kathimerini.gr)


Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Επίθεση από κουκουλοφόρους με βαριοπούλες δέχτηκε τρόλεϊ νωρίς το πρωί στην λεωφόρο Γαλατσίου. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις 5:40 το πρωί σε τρόλεϊ που κινούταν επί της λεωφόρου Δροσοπούλου, την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκοταν δεκάδες επιβάτες. Αφού ακινητοποίησαν το όχημα έσπασαν τις πόρτες με τις βαριοπούλες του. (ant1news.gr)

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η συμμορία των βανδάλων που επιτέθηκαν σε οχήματα αφαιρώντας ακυρωτικά μηχανήματα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Παρουσίασαν μάλιστα και μία φωτογραφία με τα ακυρωτικά ως λάφυρο (newsit.gr)

Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, αυτοαποκαλούμενη «ομάδα απείθαρχων μαθητών» ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή της του νέου εκδοτικού μηχανήματος στην στάση «Πλατεία Βεργωτή» του Τραμ. (iefimerida.gr)


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Στις 19:30 το απόγευμα, ομάδα αγνώστων πέταξε έναν κάδο απορριμάτων σε εν κινήσει τρόλεϊ στην Λεωφόρο Παπανδρέου στο κέντρο του Χαλανδρίου. Από την επίθεση, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πόρτα του τρόλεϊ αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβάτες. (newpost.gr)


Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Απίστευτος ερασιτεχνισμός του ΟΑΣΑ: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών

Στις 30 Ιανουαρίου 2017, με την υπ αριθμόν 1/2017 γνωμοδότησή της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αρνήθηκε να δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ζητώντας από τον ΟΑΣΑ να υποβάλλει νέα γνωστοποίηση απαντώντας σε σημαντικά ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων που προκύπτουν από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ΟΑΣΑ: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο εξασφαλίζει πλήρως την ιδιωτικότητα και την ανώνυμη μετακίνηση

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ απάντησε πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο εξασφαλίζει πλήρως το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και την ανώνυμη μετακίνηση


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Ξεκίνησε, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η πρώτη φάση προσαρμογής για τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Την ίδια μέρα, περίπου 40 άτομα μπήκαν σε λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα στις αφετηρίες των γραμμών 220 και 608 στου Ζωγράφου, και αφού κατέβασαν τους οδηγούς, με ηλεκτρικά κατσαβίδια αφαίρεσαν 14 καινούργια και 7 παλιά ακυρωτικά μηχανήματα. (kathimerini.gr)

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, 60 ήταν τα άτομα που επιτέθηκαν στου Ζωγράφου, ενώ άλλα 40 άτομα προκάλεσαν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα σε δύο ακόμη λεωφορεία στα Ιλίσια.


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

«Ομάδα αγνώστων βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη στο τέρμα Ζωγράφου εισέβαλε σε λεωφορείο και έσπασε τέσσερα ακυρωτικά μηχανήματα» (naftermporiki.gr)


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Σταθμός Βικτώρια:


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Απροετοίμαστος ο ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ενώ οι σταθμοί του Μετρό κλείνουν σταδιακά κάθε Σαββατοκύριακο για την εγκατάσταση των πυλών εισόδου και εξόδου που θα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το επιβατικό κοινό των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι σχετικά με νέο σύστημα εισιτηρίου που θα τεθεί σε λειτουργία κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες.


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον Προαστιακό

Η δυνατότητα χρησιμοποίησης του ίδιου εισιτηρίου ή κάρτας από όσους μετεπιβιβάζονται προς και από τον Προαστιακό θα γίνει σύντομα παρελθόν αν δεν βρεθεί λύση. Αναλυτικά


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενόψει του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, με την υπογραφή συμφώνου μεταξύ μνημονίου συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΣΑ και της ελληνικής αστυνομίας αποφάσισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς.


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Μετά από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο, η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε επιτέλους την απόφαση να τοποθετήσει μία διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Πατησίων κατά τις βραδινές ώρες.

Επίσης, όπως μεταδίδει η εφημερίδα το Βήμα, μόνο δύο τρόλεϊ πυρπολήθηκαν από κουκουλοφόρους το βράδυ της Δευτέρας. Το τρίτο πήρε φωτιά όταν προσέκρουσε πάνω στο δεύτερο. Ο οδηγός του το είχε εγκαταλείψει ξεχνώντας να βάλει το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να κινηθεί μόνο του. Το περιστατικό θυμίζει το ατύχημα που σημειώθηκε στο κέντρο του Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα.

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την πυρπόληση τριών τρόλεϊ στην οδό Πατησίων σε απόσταση αναπνοής από το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας.
Τα δύο από αυτά μάλιστα είχαν επιβάτες, καθώς εκτελούσαν τακτικό δρομολόγιο, αλλά ομάδα κουκουλοφόρων τα σταμάτησε, κατέβασαν τον κόσμο και τους έβαλαν φωτιά. Το τρίτο τρόλεϊ ακολουθούσε χωρίς επιβάτες και ο οδηγός του όταν είδε την επίθεση το εγκατέλειψε, αλλά δεν το ασφάλισε καλά, με αποτέλεσμα να κυλήσει και να πέσει πάνω στο προπορευόμενο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες και να υποστεί και αυτό σοβαρές ζημιές.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι ελήφθη απόφαση να τοποθετηθεί τις βραδινές ώρες διμοιρία των ΜΑΤ έτσι ώστε η παρουσία να λειτουργεί αποτρεπτικά και να μην επαναληφθούν παρόμοιες επιθέσεις.

 


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΟΑΣΑ, ΟΣΥ: Κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες για άγνωστους λόγους

«Ύποπτες ενέργειες που φανερώνουν ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα και ελατήρια» χαρακτηρίζουν οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ τις επιθέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό τριών τρόλεϊ το βράδυ της Δευτέρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση


Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για το χτεσινοβραδινό εμπρησμό τριών Τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο.

Την ευθύνη για δύο επιθέσεις  που στρέφονται κατά των νέου μέτρου με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις πύλες εισόδου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανέλαβε ομάδα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου. Πρόκειται για τις επιθέσεις με πέτρες και μπογιές στα γραφεία της εταιρείας CH Theodossis SA στην Καλλιθέα  που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των πυλών στις 3 Δεκεμβρίου, και την επίθεση με βαριοπούλες στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ στις 16 Δεκεμβρίου. Το κείμενο καταλήγει με τις φράσεις ««Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών – Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες».

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν και στο σταθμό Μαρούσι του ΗΣΑΠ το βράδυ την προηγούμενη Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βράδυ.

Ανακοίνωση και από το Ποτάμι για τις επιθέσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Το δόγμα Τόσκα «ας τους να καίνε, κάποια στιγμή θα βαρεθούν» πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, τουλάχιστον όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν συνεχίσουν σε τέτοιους ρυθμούς (τρία Mέσα έκαψαν χθες) σε λίγο δεν θα έχει μείνει τίποτα να κάψουν. Δεν ξέρουμε αν ο υπουργός βρίσκεται στην Αθήνα αυτό τον καιρό, ούτε αν ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι έχει Υπουργό. Αλλά φαίνεται πως δεν νιώθουν ούτε ντροπή γι΄αυτή την κατάσταση, ούτε τον ελάχιστο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.

Σπίρτζης: Από τον Απρίλιο (και βλέπουμε…) το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας δεν θα είναι τελικά έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου του 2017, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, γίνεται προσπάθεια ώστε το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο. Για τον πρώτο καιρό θα είναι δυνατή η παράλληλη χρήση τόσου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όσο και των χάρτινων εισιτηρίων έτσι ώστε οι κάτοχοι των παλιών εισιτηρίων να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν, και να υπάρξει ενημέρωση των επιβατών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο καθώς και εκπαίδευση του προσωπικού.

Εκτός του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα ο Προαστιακός της Αθήνας. Όπως δήλωσε ο  υπουργός, η τοποθέτηση του εξοπλισμού του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στον Προαστιακό θα είναι αντικείμενο νέου διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή και θα περιλαμβάνει γενικά το ticketing του σιδηροδρόμου (οι δημοσιογράφοι δεν αντέκρουσαν τα επιχειρήματα του υπουργού με το γεγονός ότι στη σύμβαση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου περιλαμβάνεται ήδη και ο Προαστιακός).


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τρία καμμένα Τρόλεϊ στο Πολυτεχνείο -Επίθεση και σε σταθμό ΗΣΑΠ

Στην πυρά παραδόθηκαν τρία Τρόλεϊ στην οδό Πατησίων το βράδυ της Δευτέρας. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ομάδα νεαρών σταμάτησε τα τρία οχήματα, κατέβασαν κάτω τους επιβάτες και αφού περιέλουσαν τα τζάμια με εύφλεκτο υλικό πέταξαν βόμβες μολότοφ και τα πυρπόλησαν.

Την ίδια στιγμή, άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, δύο μόλις μέρες μετά από παρόμοια επίθεση στο σταθμό ΚΑΤ.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα σημειώθηκαν στις 21:50 και στο σταθμό Ειρήνη, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Νέα επίθεση κουκουλοφόρων σε σταθμό του ΗΣΑΠ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ομάδα 10 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στον σταθμό ΚΑΤ λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ προξενώντας ζημιές με βαριοπούλες. Οι δράστες έσπασαν τέσσερα καινούρια μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και οκτώ πύλες εισόδου/εξόδου που θα χρησιμοποιούταν για την λειτουργία του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ανήμπορος να αντιδράσει ο υπάλληλος της εταιρίας security, όπως και οι επιβάτες που περίμεναν τους συρμούς στην πλατφόρμα, παρακολουθούσαν έντρομοι τους κουκουλοφόρους να τα κάνoυν γης μαδιάμ και να «εξαφανίζονται» προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επικοινώνησαν με το kifissia24.gr, οι αναρχικοί φεύγοντας πέταξαν φυλλάδια, υπογράφοντας ως Αναρχική Ομάδα «Σαμποτάζ».

Η επίθεση στο σταθμό ΚΑΤ του ΗΣΑΠ έρχεται 3 εβδομάδες μετά από παρόμοια επίθεση στο σταθμό Ειρήνη. Αξιοπερίεργο είναι ότι και οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σε σταθμούς που βρίσκονται στο Μαρούσι.

Όπως έχουμε προβλέψει, παρόμοιες επιθέσεις θα συνεχιστούν εφόσον δεν ληφθούν μέτρα για την προστασία των δημόσιων συγκοινωνιών της Αθήνας. Είναι προφανές πλέον ότι κάθε ευρώ που δίνεται σε εταιρίες σεκιούριτι πάει χαμένο λόγω της αδυναμίας των εταιριών αυτών να προστατέψουν το δίκτυο του Μετρό.


Επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη στη Γλυφάδα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν το αυτοκίνητό του, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές.


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο βανδαλισμός στις μπάρες του Μετρό ξεκίνησε. Ξαφνιάζεται κανείς;

Στις πύλες εισόδου και εξόδου που έχουν τοποθετηθεί στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης ομάδες φιλάθλων μετά από αγώνα στο ΟΑΚΑ, κάνοντάς τες γυαλιά καρφιά. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν καν το νεότερο αφού σήμερα, σύμφωνα με αναγνώστη του Athens Transport, βανδαλισμένες είναι και οι μπάρες στο σταθμό Άγιος Ελευθέριος, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί μόλις πριν από τρεις ημέρες.

Αν κάποιος νομίζει ότι αυτού του είδους οι βανδαλισμοί θα σταματήσουν εδώ αν δεν αλλάξει κάτι, είναι βαθιά νυχτωμένος. Οι επιθέσεις σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ τους τελευταίους μήνες από ομάδες μπαχαλάκηδων είναι μόνο το προοίμιο αυτού που θα επακολουθήσει. Στο στόχαστρο των ατόμων αυτών μπαίνουν κατά κύριο λόγο τα ακυρωτικά μηχανήματα και τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, άρα και οι μπάρες και ο λοιπός εξοπλισμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συνεχίσουν να είναι ο νούμερο 1 στόχος. (Ο σταθμός της Ειρήνης στο ΟΑΚΑ έχει βεβαρυμένο ιστορικό. Μάλιστα, προηγούμενη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είχε προειδοποιήσει ότι ο σταθμός θα κλείνει τις μέρες των αγώνων αν συνεχίσουν οι βανδαλισμοί).

Η ελλιπής ασφάλεια στο δίκτυο του Μετρό είναι ένα πρόβλημα για το οποίο έχουμε γράψει σε αυτό το blog επανειλημμένως, ιδιαίτερα όταν βλέπουμε τέτοια περιστατικά να επαναλαμβάνονται. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο και οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών το γνωρίζουν αφού στο στόχαστρο συχνά μπαίνουν και οι ίδιοι. Παρόλα αυτά, οι διοικήσεις, μαζί με τη σημερινή κυβέρνηση εξακολουθούν να κάνουν τα στραβά μάτια. Λύσεις έχουν προταθεί, δηλώσεις κατά καιρούς έχουν γίνει αλλά στο τέλος τίποτα δεν αλλάζει.

Ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης έχει παραδεχτεί πως οι πανάκριβες υπηρεσίες που προσφέρουν οι security που φυλάνε τους σταθμούς είναι ελλιπείς (τα χρήματα φυσικά πηγαίνουν στις εταιρίες, και όχι στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους). Η αντικατάστασή τους από αστυνομικούς έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Η επανασύσταση ενός σώματος ασφαλείας από εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ έχει και αυτή ανακοινωθεί αλλά και πάλι τίποτα δεν έχει γίνει.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των πυλών εισόδου και εξόδου σε όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ. Στους σταθμούς του Μετρό, η εγκατάσταση θα ακολουθήσει μέσα στο 2017. Το ότι κανείς, ούτε η ανάδοχος εταιρία του έργου αλλά ούτε και η ΣΤΑΣΥ δεν έθεσε ως προδιαγραφή το 100% του εξοπλισμού να αποτελείται από άθραυστα υλικά είναι τουλάχιστον δείγμα ανικανότητας, αν όχι προσχεδιασμένη απόπειρα κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Τα τελευταία 5 χρόνια, κάθε φορά που γράφαμε κάτι σχετικά με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, πάντα βρισκόταν κάποιος να σχολιάσει «καλά όλα αυτά, αλλά θα τα σπάσουν από την πρώτη μέρα».

Από εδώ και πέρα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αισθάνεται έκπληξη για κάθε νέο βανδαλισμό που θα έρθει. Και όσο οι διοικήσεις των συγκοινωνιών, η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν κάνουν κάτι για να τους αποτρέψουν, θα μας επιτρέψουν να τους θεωρούμε συνενόχους.

Φωτο: capital.gr

3 Σχόλια

Filed under ΗΣΑΠ, Μετρό, Τρόλεϊ

  • eythyavlos

    Καλός και ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΟΑΣΑ, αλλά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα θα ήταν μια παραλλαγή του με έπαθλο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε όποιον πιάσει αυτούς που τα σπάνε.

  • Γιώργος

    Πιστεώω ότι δεν συντρέχει ιδίαιτερος λόγος ανησυχίας, προς το παρόν τουλάχιστον, καθώς πρόκειται για λίγα και μεμονομένα περιστατικά. Ωστόσο το φαινόμενο χρειάζεται παρακλούθηση διότι δεν είναι εντελώς απίθανο να αυξηθούν τα περιστατικά αυτά , σε μία τέτοια περίπτωση το φαινόμενο θα είναι ανησυχικό, καλό είναι πάντως να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

  • batgril

    Ντροπή τους… Και τώρα που το κάνανε αυτό τι καταλάβανε; Ουτε και εγώ γουστάρω να πληρώνω για τις μεταφορές μου, όμως δεν βγαίνω να τα σπάσω όλα με το έτσι θέλω. Και το χειρότερο είναι πως τα άτομα που το κάνανε θα είναι κοντά στην ηλικία μου και αναρωτιέμαι με τι ανατροφή και παιδεία βγαίνουν και τα κάνουν αυτά..