Νέο δρομολόγιο του Προαστιακού προς Θήβα και Λιβαδειά

Μετά από χρόνια υποσχέσεων, η έλευση του Προαστιακού της Αθήνας στην Θήβα και τη Λιβαδειά γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την έναρξη του πιλοτικού δρομολογίου Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας θα εκτελείται μόνο ένα πρωινό δρομολόγιο και μόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή (δεν θα εκτελείται Σάββατα, Κυριακές και αργίες), προφανώς αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και διαθέσιμου τροχαίου υλικού της εταιρείας. Το δρομολόγιο θα αναχωρεί από τον Ταύρο στις 4:15 π.μ., την Αθήνα στις 4:24 π.μ., θα σταματάει σε όλους τους σταθμούς ως την Οινόη (άφιξη 5:30 π.μ.), και στη συνέχεια θα κινείται προς Θήβα (5:48 π.μ.), Αλίαρτο (6:01 π.μ.), Λιβαδειά (6:14 π.μ.), και Τιθορέα (6:29 π.μ.).

Το δρομολόγιο της επιστροφής θα αναχωρεί από Τιθορέα στις 6:26 π.μ., Λιβαδειά 6:52 π.μ., Αλίαρτο 7:05 π.μ., Θήβα 7:18 π.μ., και Οινόη 7:36 π.μ. Η άφιξη στην Αθήνα θα γίνεται στις 8:32 π.μ. Σύμφωνα με το νέο πίνακα δρομολογίων, το δρομολόγιο της επιστροφής δεν θα σταματάει στους σταθμούς Οινόφυτα, Δεκέλεια, Αχαρνές, Λυκότρυπα και Πύργος Βασιλίσσης.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το δρομολόγιο στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους, αλλά κυρίως στους εργαζόμενους των περιοχών που διέρχεται το τραίνο, να μεταβούν έγκαιρα τις πρωινές ώρες από την Αθήνα προς τις βιομηχανικές περιοχές της Αττικής και μέχρι την Τιθορέα. Αντίστροφα, οι κάτοικοι πόλεων του Νομού Βοιωτίας θα μπορούν τις πρωινές ώρες να μεταβούν άνετα και οικονομικά προς την Αθήνα.

 

4 Comments

  1. Αυτά τα ημίμετρα απαξιώνουν τον Προαστιακό ακόμα περισσότερο. Στον κύριο άξονα προς Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Πειραιάς – Άγιος Στέφανος που είναι μέσα στην πόλη της Αθήνας, θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 4 δρομολόγια την ώρα στις ώρες αιχμής, και η Χαλκίδα να έχει έστω 1 την ώρα απευθείας από Αθήνα και άλλο ένα έως Οινόη, με ανταπόκριση στα υπεραστικά.
    Η Τιθορέα (όπως και το Ξυλόκαστρο που λένε ότι θα επεκταθεί ο Προαστιακός) είναι πολύ μακριά από την Αθήνα για να αποκαλούνται προαστιακά δρομολόγια. Στην γραμμή της Πελοποννήσου, όταν (αν) λειτουργήσει η γραμμή έως Πάτρα, τα προαστιακά τρένα θα πρέπει να φτάνουν έως Κόρινθο (και Λουτράκι). Από εκεί και πέρα να αναλαμβάνουν τα υπεραστικά.
    Ο προαστιακός, για να είναι αποδοτικός, θέλει συχνά δρομολόγια και αξιόπιστα, όχι κάθε 20 λεπτά (Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο) ή 1 ώρα (Άνω Λιόσια έως Κιάτο) ή και 2 ώρες (γραμμή Χαλκίδας).
    Αν προσφέρουν αυτά τα δρομολόγια, μόνο τότε θα προσελκύσουν επιβάτες για να έχουν το επιπλέον έσοδο που απαιτείται για αύξηση προσωπικού και στόλου.

  2. Το νυχτερινό δρομολόγιο 790 Γλυφάδα – Περιστέρι (Άγιος Αντώνιος) είναι πάρα πολύ σημαντικό δρομολόγιο διότι πραγματικά εξυπηρετεί πολύ εργατοκόσμο που πηγαίνει προς τις εργασίες του . Το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει στάση ακριβώς έξω από τον προαστιακό σιδηροδρομικό
    σταθμό Λαρίσσης.

    Από την Γλυφάδα το δρομολόγιο ξεκινάει στις 03:30 και από το Περιστέρι (Άγιος Αντώνιος) το δρομολόγιο ξεκινάει στις 03:40 όταν τηρούνται τα δρομολόγια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί ο κόσμος να προλάβει το δρομολόγιο των 04:24 από το σταθμό Λαρίσης!

  3. Ξέρουμε αν το δρομολόγιο θα γίνεται με ηλεκτροκίνητο συρμό?? Αν ναι, θα είναι μια καλή αρχή για επέκταση και ενίσχυση των προαστιακών διαδρομών της Αττικής. Όσο για την ώρα, πως προκύπτει η τόσο πρωινή ώρα αναχώρησης?? Ως γνωστό, εκείνη την ώρα μπορείς να πας στον Σταθμό Λαρίσης μόνο με το νυχτερινό λεωφορείο 790

  4. Ξέρουμε αν το δρομολόγιο θα γίνεται με ηλεκτροκίνητο συρμό?? Αν ναι, θα είναι μια καλή αρχή για επέκταση και ενίσχυση των προαστιακών διαδρομών της Αττικής. Όσο για την ώρα, πως προκύπτει η τόσο πρωινή ώρα αναχώρησης?? Ως γνωστό, εκείνη την ώρα μπορείς να πας στον Σταθμό Λαρίσης μόνο με το νυχτερινό λεωφορείο 790

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*