Απόλυση εκδοτών εισιτηρίων του Μετρό λόγω πλαστών πτυχίων

Τρεις υπαλλήλους του Μετρό απέλυσε σήμερα Παρασκευή η ΣΤΑΣΥ λόγω πλαστών πτυχίων. Η απόλυση έρχεται μετά από αυταπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων των τριών εργαζόμενων και έχει ισχύ από την Μεγάλη Τετάρτη αν και η απόφαση του διευθύνοντας συμβούλου βγήκε σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου.

Οι τρεις υπάλληλοι (και οι τρεις γυναίκες) είχαν μετατεθεί ταυτόχρονα από το 2013 σε θέσεις εκδοτών εισιτηρίων ενώ παλαιότερα είχαν άλλες θέσεις στην εταιρεία.

Είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις προσωπικού που ενδεχομένως έχει προσληφθεί με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Το 2014 είχαν απολυθεί τουλάχιστον 124 υπάλληλοι από την ΟΣΥ, (ενώ άλλοι παραιτήθηκαν και από μόνοι τους πριν απολυθούν) στην πλειοψηφία τους οδηγοί λεωφορείων, λόγω πλαστών τίτλων σπουδών.  Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν προσληφθεί ήδη από την δεκαετία του 90 και είχαν καταθέσει πλαστά απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΟΣΥ, θα ακολουθούσε η προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των πρώην υπαλλήλων της αν και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για  το αν αυτό τελικά έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Κατρούγκαλος  διόρισαν 215 εργαζόμενους στην ΣΤΑΣΥ οι οποίοι ήταν μεταξύ των 280 που απολύθηκαν το 2010 καθώς είχαν προσληφθεί ρουσφετολογικά την περίοδο 2008-2009 επι υπουργείας Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κωστή Χατζηδάκη την Νέας Δημοκρατίας. Για την υπόθεση  η Εισαγγελία είχε ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πρώην μελών της διοίκησης της εταιρείας Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ).

Δείτε επίσης:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*