Σπίρτζης: Δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εισιτηριοδιαφυγής, και άλλα ψέματα

Την πεποίθησή του πως αντίθετα με ότι φαίνεται «δεν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα εισιτηριοδιαφυγής» στις συγκοινωνίες της Αθήνας εξέφρασε ο χτες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο.

Ο υπουργός δεν έδωσε κάποια στοιχεία για την εισιτηριοδιαφυγή αλλά υποστήριξε τη γνώμη του με βάση την προσωπική εμπειρία του λέγοντας «Δεν έχω δει από παιδάκι ότι ο καθημερινός Έλληνας πολίτης, ειδικά ο μεροκαματιάρης δε χτυπάει το εισιτήριό του. είναι πολύ περήφανος για να μη χτυπάει το εισιτήριό του.»

Στη συνέχεια υποστήριξε πως μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί η διακίνηση πλαστών εισιτηρίων από διάφορα κυκλώματα, η οποία θα καταπολεμηθεί με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Όσον αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως έχει διασφαλισθεί πως δεν θα καταγράφονται στοιχεία για τις διαδρομές των κατόχων των καρτών (ψέμα καθώς το πρόσφατο πόρισμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρει το αντίθετο). Ο υπουργός ανάφερε πως «είναι διασφαλισμένο όχι μόνο από την Αρχή Δεδομένων αλλά κι από μας γιατί είναι θέμα δημοκρατίας» (ψέμα, καθώς η Αρχή δεν έχει προς το παρόν δώσει θετική γνωμοδότηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο με τη δικαιολογία πως όντως υπάρχει πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα).

Αν και ο υπουργός φαίνεται πεπεισμένος πως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εισιτηριοδιαφυγής, ο ΟΑΣΑ έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τη διεξαγωγή έρευνας για τη μέτρηση του ποσοστού της εισιτηριοδιαφυγής καθώς και της χρήσης διάφορων προϊόντων κομίστρου. Το κόστος της έρευνας είναι 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, δηλαδή 74.400 ευρώ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*