Ψεύτικη είδηση η άσκηση ποινικών διώξεων για υπεξαίρεση ενός εκατομμυρίου ευρώ στην ΣΤΑΣΥ;

Περίεργη τροπή με οσμή fake news παίρνει η υπόθεση της υποτιθέμενης άσκησης ποινικής δίωξης σε 12 εργαζομένους και διευθύνοντες συμβούλους στην ΣΤΑΣΥ για απάτη με εισιτήρια που κόστισε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, αντίθετα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι εισαγγελείς διαφθοράς δεν έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις σε διευθύνοντες συμβούλους και σε εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ για την υπόθεση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, φαίνεται πως το επίμαχο ποσό δεν είναι 1 εκατομμύριο ευρώ αλλά 12.000 ευρώ.

Η χτεσινή είδηση για τις δήθεν ποινικές διώξεις έγινε γνωστή μέσα από δημοσίευμα του κρατικού ΑΠΕ, το οποίο μετέδωσε επίσης και δήλωση του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη για την υπόθεση. Ο υπουργός αρνήθηκε να κατονομάσει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αλλά σήμερα Παρασκευή φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Από το ρεπορτάζ του Αχιλλέα Τόπα για τον ΣΚΑΙ:

Μετά το πόρισμα των Γενικών Επιθεωρητών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ διέταξε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στην εταιρεία. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, τους οποίους υπέδειξε ο ΟΑΣΑ. Το πόρισμα διαβιβάστηκε εμπιστευτικά στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, τα έσοδα που δεν αποδόθηκαν στον ΟΑΣΑ ανέρχονται σε 17.000 ευρώ κι όχι σε 1,2 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποφανθεί η κ. Παπασπύρου και το επιτελείο της.

Παρά το γεγονός πως δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για την υπόθεση αυτή – τουλάχιστον έως τώρα – την Παρασκευή δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων υποστήριζαν πως ανάμεσα σε εκείνους που διώκονται ποινικά είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ και νυν Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Νίκος Παπαθανάσης, αλλά και ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Γιώργος Θωμόπουλος, παρά το γεγονός πως ο τελευταίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2016.

Την άσκηση ποινικών διώξεων ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο κ. Σπίρτζης με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το απόγευμα της Πέμπτης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως τα ποινικά αδικήματα αφορούν στα πεπραγμένα της διοίκησης του κ. Παπαθανάση.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να δει όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ. Αν και κανείς δεν επιβεβαιώνει τι συνέβη στη συνάντηση, είναι πολύ πιθανό ο υπουργός υποδομών να ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης της εταιρείας.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*