Χάρτινα εισιτήρια τουλάχιστον ως τις αρχές του 2018

Διαθέσιμα τουλάχιστον ως τις αρχές του 2018 θα είναι τα χάρτινα εισιτήρια στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Αν και υποτίθεται ότι τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα κυκλοφορούν από αυτό το καλοκαίρι για όλους τους τύπους εισιτηρίων και καρτών, η ΣΤΑΣΥ σχεδιάζει να έχει σε λειτουργία τα παλιά ακυρωτικά μηχανήματα τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2018.

Ήδη τρέχει διαγωνισμός για την συντήρηση των παλιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων καθώς και των ακυρωτικών στη γραμμή του ΗΣΑΠ. Οι υπηρεσίες θα δοθούν για περίοδο 6,5 μηνών ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου. Αν δηλαδή η σύμβαση υπογραφεί στα μέσα του Ιουλίου, τα παλιά ακυρωτικά και εκδοτικά μηχανήματα θα συντηρούνται ως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2018.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ακόμα αν τηρηθεί το τελευταίο χρονοδιάγραμμα και το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την 1η Αυγούστου, τα παλιό σύστημα των χάρτινων εισιτηρίων και καρτών θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται παράλληλα ώστε η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο να είναι σταδιακή και πιο ομαλή.

Το μεγάλο εμπόδιο εξακολουθεί πάντως να είναι το ζήτημα που έχει προκύψει με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών. Εκτός από τις εργασίες που εκκρεμούν προκειμένου το ηλεκτρονικό εισιτήριο να τεθεί σε λειτουργία απαιτείται και το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τον περασμένο Ιανουάριο η Αρχή είχε δώσει αρνητική γνωμοδότηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ζητώντας τροποποίηση του συστήματος και υποβολή νέας γνωστοποίησης. Μέχρι σήμερα είναι άγνωστο σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία καθώς ο ΟΑΣΑ δεν έχει καν παραδεχτεί πως όντως υπάρχει κόλλημα λόγω του ζητήματος των προσωπικών δεδομένων.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο εξακολουθεί να λειτουργεί μερικώς, με μόνο συγκεκριμένα προϊόντα κομίστρου διαθέσιμα. Η «δοκιμαστική λειτουργία» που είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο Φεβρουάριο έχει προφανώς αποτύχει και τώρα ο ΟΑΣΑ ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση κατόπιν εορτής. Από τη στιγμή πάντως που κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς το σύστημα θα λειτουργεί πλήρως όλα βρίσκονται στον αέρα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*