Εξώδικο προς την ΟΣΥ για τις βλάβες στα λεωφορεία

Εξώδικη καταγγελία με αποδέκτη την ΟΣΥ απέστειλε χτες Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ καταγγέλλοντας την αύξηση των βλαβών σε λεωφορεία τους τελευταίους δύο μήνες που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του συγκοινωνιακού έργου και την αύξηση των παραπόνων από τους επιβάτες.

Όπως αναφέρεται, η δήλωση υπουργού στη Βουλή περί «πολλών λουφαδόρων οδηγών» έχει οδηγήσει στην στοχοποίηση των οδηγών από το επιβατικό κοινό, μέσω της έκφρασης του θυμού τους σε αυτούς. Το Σωματείο καταγγέλλει πως καθημερινά και σε κάθε αμαξοστάσιο οδηγοί με προγραμματισμένες βάρδιες παραμένουν άπραγοι καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία για να οδηγήσουν. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα και με τη λειτουργία του θερινού προγράμματος να μην πραγματοποιούνται όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Αναφέρεται για παράδειγμα ότι στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη , στη δύναμη του οποίου ανήκουν 437 οδηγοί, από το στόλο των 268 λεωφορείων, τα 36 είναι αποχαρακτηρισμένα, τα 127 παροπλισμένα με βλάβες και μόλις τα 105 διαθέσιμα, τη στιγμή που έχουν προγραμματιστεί για το θερινό πρόγραμμα να βρίσκονται 140 διαθέσιμα για κίνηση. Στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας από τα 396 λεωφορεία, τα 306 βρίσκονται ακινητοποιημένα με βλάβη, στο αμαξοστάσιο  του Πειραιά από τα 335 λεωφορεία, τα 245 είναι σε βλάβη κ.ο.κ.

Μέσω του εξωδίκου, το σωματείο ζητά να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν και όχι στους οδηγούς. Όπως αναφέρεται, η αδιαφορία και η μετάθεση των ευθυνών προσιδιάζει στην έννοια της παράβασης καθήκοντος η οποία ελέγχεται και αυτεπαγγέλτως. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν η διοίκηση της εταιρείας δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά σας καλείται να ενημερώσει το επιβατικό κοινό της Πρωτεύουσας ότι η συγκοινωνία δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη γιατί η εταιρεία αδυνατεί να επιλύσει τα λειτουργικά της προβλήματα.

Ακολουθεί το εξώδικο όπως παρουσιάζεται στο blog citybus-drivers.blogspot.com:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*