Πιθανή η δημιουργία λεωφορειακής γραμμής Άνω Λιόσια – Νερατζιώτισσα

A.Savin/wikipedia.org

Ενημέρωση:

Με λεωφορεία το Άνω Λιόσια – Νερατζιώτισσα του Προαστιακού από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου


Πιθανή είναι σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η δημιουργία λεωφορειακής γραμμής που θα ενώνει τους σταθμούς Άνω Λιόσια και Νερατζιώτισσα του Προαστιακού προς αντικατάσταση των δρομολογίων που θα καταργηθούν από την ερχόμενη Κυριακή.

Η κατάργηση των δρομολογίων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα Άνω Λιόσια και το δήμο Φυλής. Ο δήμαρχος έστειλε από την πρώτη στιγμή επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επισκεύθηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας προκειμένου να ζητήσει άμεση λύση.

Δείτε τα δρομολόγια του Προαστιακού όπως θα ισχύουν από την Κυριακή 30 Ιουλίου

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήρθε σήμερα και ήταν αρνητική ως προς την αύξηση των δρομολογίων προς το παρόν, καθώς τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2018 θα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα του ΟΣΕ στην περιοχή, κάνωντας αδύνατη (σύμφωνα πάντα με την εταιρεία) την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων.

Σύμφωνα όμως με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καταβληθεί προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ ώστε να δρομολογηθεί λεωφορειακή σύνδεση στο τμήμα του Προαστιακού, μεταξύ των σταθμών Άνω Λιοσίων και Νερατζιώτισσας.

Μέχρι σήμερα, ο σταθμός των Άνω Λιοσίων εξυπηρετείται από τρία δρομολόγια την ώρα προς Αεροδρόμιο, καθώς και ένα με κατεύθυνση το Κιάτο. Υπάρχουν επίσης καθημερινά δρομολόγια προς την Αθήνα. Σύμφωνα με το νέο πλέγμα δρομολογίων που ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την  Κυριακή τα τρία δρομολόγια προς Αεροδρόμιο κόβονται και θα αντικατασταθούν με ένα δρομολόγιο την ώρα προς Αθήνα (σταθμός Λαρίσης). Όσοι επιβάτες θέλουν να μετακινηθούν προς κάποιο από τους σταθμούς μεταξύ ΣΚΑ και Αεροδρομίου, θα πρέπει να μετεπιβιβαστούν σε άλλο συρμό στο σταθμό των Κάτω Αχαρνών.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*