Εργαζόμενοι Μετρό: Όχι στις προσλήψεις 8μηνων, να γίνουν 2800 προσλήψεις μονίμων

Για προσλήψεις εργαζομένων δύο ταχυτήτων που θα εργάζονται «σε συνθήκες γαλέρας» κατηγορεί την κυβέρνηση το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Σε καταγγελία-ανακοίνωση του σωματείου, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως οι προσλήψεις των 166 εργαζομένων που θα εργαστούν με 8μηνες συμβάσεις είναι στα πλαίσια της συνεχιζόμενης γενικής απαξίωσης των αστικών συγκοινωνιών που τα τελευταία χρόνια προωθεί η πολιτική ηγεσία που υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με το σωματείο, οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας χωρίς συλλογική σύμβαση και χωρίς εργασιακά δικαιώματα με 400 ευρώ.

Εκφράζεται επίσης η απορία για το τι θα συμβεί σε ένα χρόνο όταν παραδοθούν οι νέες επεκτάσεις (του Τραμ και αργότερα του Μετρό) και το αν η εταιρεία θα καταφύγει στην ενοικίαση εργαζομένων.

Το ΣΕΛΜΑ, τέλος, ζητά την άμεση πλήρωση 2.802 τουλάχιστον θέσεων μέσω πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των πάγιων και διαρκών αναγκών της ΣΤΑΣΥ, όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Χ. Σπίρτζης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-καταγγελία του σωματείου:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*