Σχετικα

2009: To @athenstransport ξεκινάει στο twitter ως εθελοντική προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

2010: Ξεκινάει η σελίδα Athens Transport στο facebook προκειμένου να γράφονται κείμενα που ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες αλλά και για να ενημερώνονται όσοι δεν χρησιμοποιούν το twitter.

2011: Δημοσιεύονται τα πρώτα άρθρα στο athenstransport.com, ένα από τα πρώτα blog αφιερωμένα στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σήμερα: Το athenstransport.com είναι το μεγαλύτερο blog για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Πέρα από ειδήσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με τις συγκοινωνίες σε όλο τον κόσμο και απόψεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την πολιτική και την πόλη.

Καθώς οι συγκοινωνιακοί φορείς έχουν βελτιώσει την επικοινωνία τους με το κοινό και καθώς πλέον υπάρχουν περισσότερες πηγές ενημέρωσης, η παράθεση πληροφοριών δεν αποτελεί πλέον το μοναδικό στόχο του blog. Ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου περιλαμβάνει προσωπικές απόψεις και σχολιασμό της επικαιρότητας.

 

Υπενθύμιση: Το AthensTransport δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΑΣΑ και τους φορείς του 

 

Οι παρακάτω πολιτικές βρίσκονται σε ισχύ από 4 Φεβρουαρίου 2017:

Πολιτική σχολίων ιστολογίου

 • Οι περισσότερες από τις καταχωρίσεις επιτρέπουν τον σχολιασμό από τους αναγνώστες. Σχολιασμός μπορεί να μην επιτρέπεται σε περιόδους/καταχωρίσεις όπου παρατηρούνται εκτεταμένα περιστατικά κακόβουλης χρήσης της δυνατότητας αυτής (όπως π.χ. σε καταχωρίσεις που αφορούν στάσεις εργασίας). Επίσης ο σχολιασμός μπορεί να μην επιτρέπεται σε παλιές δημοσιεύσεις που πλέον είναι ανεπίκαιρες.
 • Δεν επιτρέπονται σχόλια τα οποία κρίνονται ως ανάρμοστα ή προσβλητικά. Συγκεκριμένα, σχόλια τα οποία χρησιμοποιούν προκλητική γλώσσα, είναι επιθετικά προς το ιστολόγιο ή τρίτα άτομα και οργανισμούς, διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με συνδέσμους προς τρίτες εμπορικές σελίδες δεν θα δημοσιεύονται. Σχόλια γραμμένα με κεφαλαίους χαρακτήρες ή σε greeklish είναι καλό να αποφεύγονται, και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα δημοσιεύονται.
 • Ο διαχειριστής της σελίδας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε προέλεγχο και μετριασμό των σχολίων (moderation) όταν το κρίνει απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση ίσως υπάρξει έως και ολιγόωρη καθυστέρηση μέχρι τη δημοσίευση των σχολίων. Αυτή τη στιγμή, μέσω του disqus απαιτείται έγκριση για σχόλια που ανήκουν σε άτομα που σχολιάζουν για πρώτη φορά, και σχόλια που περιλαμβάνουν συνδέσμους.
 • Υπενθυμίζεται ότι οι συντάκτες του ιστολογίου δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τα γραφόμενα στα σχόλια τα οποία και δεν θα ελέγχονται πάντα ως προς την εγκυρότητά τους.

 

Πολιτική σχολίων facebook

Σχόλιο μπορεί να διαγραφεί αν:

 • Περιλαμβάνει χυδαίες εκφράσεις
 • Γίνεται προσωπική επίθεση προς οποιοδήποτε πρόσωπο. Για τα δημόσια πρόσωπα είμαστε λίγο πιο χαλαροί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το βρίσιμο επιτρέπεται ελεύθερα.
 • Περιλαμβάνει εκφράσεις τύπου «μη γράφεις για αυτό το θέμα» ή «μη γράφεις τη γνώμη σου»

Σχόλιο μπορεί να κρυφτεί (παραμένοντας ορατό για τον σχολιαστή και τους φίλους του) όταν:

 • Περιλαμβάνει λανθασμένες πληροφορίες που ενδεχομένως να προκαλέσουν σύγχυση (π.χ. λάθος πληροφορίες για απεργίες)
 • Περιλαμβάνει συνδέσμους σε ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο

Block σε χρήστες πέφτει όταν:

 • Κάνουν επανειλημμένως κάτι από τα παραπάνω
 • Μόλις γράψουν εκφράσεις τύπου «μη γράφεις για αυτό το θέμα» ή «μη γράφεις τη γνώμη σου».

 

Προσωπικά μηνύματα facebook

 • Αν και καταβάλλεται προσπάθεια να απαντάμε σε προσωπικά μηνύματα έγκαιρα, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό λόγω έλλειψης χρόνου.
 • Πολλές φορές, δεν υπάρχει η δυνατότητα να δίνουμε προσωποποιημένες απαντήσεις, ιδιαίτερα για ερωτήματα στα οποία η απάντηση βρίσκεται σε ένα άρθρο ή προηγούμενο post. Σε αυτή την περίπτωση η απάντηση σε ένα προσωπικό μήνυμα μπορεί να είναι ένας σύνδεσμος προς το άρθρο αυτό. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε αλλά δεν είμαστε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή υπάλληλοι του ΟΑΣΑ.
 • Τις περισσότερες φορές ο πιο γρήγορος τρόπος να λάβετε απάντηση σε ένα ερώτημα είναι με σχόλιο κάτω από ένα post, καθώς ενδεχομένως να τύχει της προσοχής κάποιου σχετικά άμεσα.

Πολιτική δικαιωμάτων

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάτι, φροντίστε να αναφέρετε ευκρινώς την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ενεργό link προς το άρθρο του athenstransport.com. Πέρα από θέμα δεοντολογίας είναι και θέμα αξιοπρέπειας.

Δεν χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ιστοσελίδες και blogs αντιγράφουν ολόκληρα άρθρα μας, ακόμα και αν παρατίθεται η πηγή. Κάποια άρθρα απαιτούν ώρες συγγραφής και στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες και χρόνια, ώρες για την ενημέρωση και επικαιροποίησή τους. Θεωρούμε κλέψιμο να αναδημοσιεύεται άρθρο χιλιάδων λέξεων απλά με ένα copy-paste.

Κλέψιμο θεωρούμε επίσης να αντιγράφονται πληροφορίες, και άρθρα μας να αποτελούν «έμπνευση» για δημοσιογράφους εφημερίδων και λοιπών ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στο athenstransport.com

Αντιθέτως χαιρόμαστε αν υπάρχει παράθεση μέρους άρθρου συνοδευόμενη από ευκρινή αναφορά στην πηγή (κατά προτίμηση μέσα στο κείμενο) και με προσθήκη ενεργού link προς το άρθρο στο athenstransport.com

Για δημοσιευμένο υλικό που ανήκει σε τρίτους γίνεται πάντα προσπάθεια να αναφέρεται ευκρινώς η πηγή. Αν έχετε ενδείξεις ότι έχουν παραβιαστεί πνευματικά δικαιώματα τρίτων, παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας σε αυτή της σελίδα και το αίτημά σας θα εξεταστεί άμεσα.

 

Αποποίηση ευθύνης

Στόχος μας (που αναγνωρίζεται από τους χιλιάδες αναγνώστες του blog, followers σε twitter και facebook) είναι η παροχή όσο το δυνατόν ορθότερων πληροφοριών αλλά δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την εγκυρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα ή σε εξωτερικούς συνδέσμους. Προτείνουμε να επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες με τον ΟΑΣΑ (τηλέφωνο 11185) και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του AthensTransport.com και του ΟΑΣΑ ή γενικά κάποιου δημόσιου φορέα ή μέσου μαζικής ενημέρωσης. Για επικοινωνία με τον ΟΑΣΑ και τους φορείς του: http://www.oasa.gr/content.php?id=contfor

 

Επικοινωνία

Για επικοινωνία -πέραν των σχολίων στο blog και των λογαριασμών σε twitter και facebook, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το email: contact[at]athenstransport.com.
Προσοχή: Μην το χρησιμοποιείτε για απορίες που αφορούν τα Μέσα Μεταφοράς. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να απαντούμε σε ερωτήσεις μέσω email.

 • Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την καταπληκτική δουλεία ,πάρα πολύ χρήσιμο και χρηστικό το blog. Θα ήθελα με την αδεία σου να το αναρτήσω στο ιστολόγιο μου .
  http://WWW.Dimsyntetas53.blogspot.com

  Ευχαριστω Δημήτρης Συντέτας

  • Ευχαριστώ πολύ. Τι ακριβώς θα θέλατε να αναρτήσετε;

 • Lina

  Καλησπέρα. Θα ήθελα να επικοινωνήσω με κάποιον από τους διαχειριστές του athenstransport για ένα ρεπορτάζ που ετοιμάζουμε για το carpool. Υπάρχει κάποιο μέιλ;

  • Καλησπέρα σας. Σας έχω στείλει email.

 • Anastasia

  Kalispera. Tha ithela na epikoinoniso me kapoion apo tous diaxeiristes tou site sas gia kapoia ereyna. Moy stelnete kapoio mail me ta stoixeia epikoinonias sas?Eyxaristo

 • Χαιρετισμούς από το goPatras.gr 🙂

  Πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών μας είναι από Αθήνα και από την υπόλοιπη Ελλάδα! Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε να ομαδοποιήσουμε κάπως τις πρωτοβουλίες κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας…

  Μέχρι τότε καλή συνέχεια στο χρήσιμο έργο σας!

 • DANAH SKOUTERI

  einai poly kali site,mpravo sas.!!!

 • Αναστασία Μπελεσιώτη

  Το σχόλιο μεταφέρθηκε εδώ: http://athenstransport.com/2012/07/10/proastiakos-9/#comment-1445

 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ…..

  Το σχόλιο μεταφέρθηκε και απαντήθηκε εδώ: http://athenstransport.com/info/#comment-1640

 • Ralph Lasskin

  This is the best site with information about transport in Athens.

 • Aκις

  Καλό θα ταν να ενημερώσετε τους χάρτες αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Πχ. στο χάρτη μετρό δεν παρουσιάζονται οι νέοι σταθμοί που άνοιξαν.
  Ευχαριστώ

 • Αλεξίου Αικατερίνη

  Πήγα χτες μια βόλτα με το μωρό μου στο καρότσι στο σταθμό Ν.Φαλήρου καθώς διαμένω στην περιοχή. Τελικά αν είσαι μαμά με καρότσι ή ανάπηρος δεν μπορείς να ανέβεις στο σταθμό αφού η πρόσβαση γίνεται είτε από σκάλες ενώ το μοναδικό ασανσέρ από την πλευρά του Καραισκάκη είναι μη προσβάσιμο αφού έχει ζωθεί όλο το καραισκάκη με κάγκελα για να μην ανεβαίνουν τα μηχανάκια και παρκάρουν εκεί. Άσε που αν καταφέρεις πετώντας να φτάσεις στο ασανσέρ από τη βρώμα εκεί μέσα δνε ξέρω τι μπορεί να κολλήσεις

 • Κερκυραίος

  σας εμπιστευομαι εδω και 2-3 χρονια και δεν με εχετε απογοητευσει.ειστε η καλυτερη πηγη ενημερωσης για τις πολυπαθες συγκοινωνιες.συνεχιστε ετσι!

 • Δεσποινα Μαυρικου

  Καλησπερα σας και συγχαρητηρια.Θα ηθελα μια διευκρινηση σχετικα με τις μηνιαιες καρτες ΟΑΣΑ.Των 45 ευρω.Ειναι για 30 ημερολογιακες μερες απο την ημερα που βγαινει η για τον τρεχοντα μηνα μονο;Στα εκδοτηρια μου ειπαν για 30 μερες ,ο ελεγκτης ειπε μονο μεχρι την τελευταια μερα του καθε μηνα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων. .

  • komis

   για τον τρεχοντα μηνα μονο.

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

  Γνωρίζετε παρακαλώ να μου πείτε αν το Σάββατο 7/12 θα είναι κλειστή η στάση Σύνταγμα; Λόγω της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ στις 6 το απόγευμα; Και αν ναι, ποιες ώρες;

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • Όλες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε για επερχόμενες μεταβολές στα δρομολόγια βρίσκονται στο athenstransport.com/strikes. Ακολούθησε μας επίσης αν θέλεις στο twitter και στο facebook.

 • Cancerman

  Καλημερα σας (κ συγχαρητηρια για την προσπαθεια σας διαβαζω συχνα)
  Με αφορμη την αναρτηση σχετικα με την εξελιξη των εργασιων της επεκτασης προς τον Πειραια, σαν ιδεα κανττε καμια μερα κ κάποια ανάρτηση σχετικα με το περιβόητο «σχέδιο ανάπτυξης χώρων στάθμευσης» της Αμετρο… το οποιο χρόνια παραμένει ίδιο αλλα κανενα έργο δεν υλοποιείται (περαν της Αγιας Μαρινας που προσφατα ολοκληρώθηκε κ αυτο λειψό- χωρις το υπογειο πάρκινγκ) http://www.ametro.gr/page/default.asp?la=1&id=104

 • αλεξανδρα

  Καλησπέρα σας.Μόλις είδα το σχετικό άρθρο για τις αλλαγές στις συγκοινωνίες στα νότια προάστια..Άραγε έχουν σκεφτεί πως θα πηγαίνουμε στη δουλειά εμείς που πιάνουμε στις 6?Πριν παίρναμε το Α4 στισ 5 και ήμασταν στην ώρα μας,τώρα που όλα θα πηγαίνουν στο μετρό π ξεκινάει στις 5:45 ti ua κάνουμε?Καθόλου προνοητικό!Όλοι θα χρησιμοποιούν αμάξια και κρίμα οι αλλαγες..

 • Mara Tsiochantari

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ
  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
  ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΘΗΝΑ , ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΌ ΣΟΥ ?

  • Αυτή τη στιγμή τα εισιτήρια του Προαστιακού ισχύουν και ως ενιαία, μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν για όλα τα μέσα εντός 90 λεπτών από την επικύρωσή τους.

   • Mara Tsiochantari

    γιατι δεν ισχύει ο ίδιος κανόμας για αυτον που βγάζει την πανακριβη μηνιαία κάρτα του προαστιακού ? αυτός δεν πρέπει να φτάσει από τα προάστια στο κέντρο με άλλο μέσο όπου είναι η δουλειά του ή το σπίτι του ???

    • Ο Προαστιακός δεν ανήκει στα μέσα του ΟΑΣΑ. Για να γίνει το οτιδήποτε πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ.