Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό: Μάρτιος 2011

Νεότερη ενημέρωση: Απρίλιος 2011

Στο τέλος κάθε μήνα θα επιχειρούμε να κάνουμε μία ανασκόπηση των εξελίξεων σχετικά με τις επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας. Όσον αφορά τις επεκτάσεις προς Ελληνικό και Περιστέρι της γραμμής 2 και προς Χαϊδάρι της γραμμής 3 τα έργα βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης αλλά υπάρχει εμπλοκή καθώς το Υπουργείο Μεταφορών αρνείται προς το παρόν να υπογράψει τη σύμβαση για το σύστημα σηματοδότησης. Σύμβαση την οποία έχει κερδίσει η Siemens μετά από διαγωνισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι επεκτάσεις αυτές δεν πρόκειται να δοθούν στην κυκλοφορία μέσα στο 2011, ενώ από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση της Siemens θα χρειαστούν από 6 έως 12 μήνες έως ότου τα έργα ολοκληρωθούν. Αναλυτικά:

Επέκταση γραμμής 2 προς Ελληνικό:

  • Ξεκίνησε η εγκατάσταση των ακυρωτικών μηχανημάτων σε όλους τους σταθμούς, ενώ συνεχίζεται η εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.
  • Σε εξέλιξη οι αποκαταστάσεις κυκλοφορίας της Λεωφ. Βουλιαγμένης στους σταθμούς Αλίμου και Αργυρούπολης.
  • Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου σε όλους τους σταθμούς της επέκτασης καθώς και στο χώρο πάνω από το υπόγειο Αμαξοστάσιο.
Σταθμός Ελληνικό του Μετρό, πρόοδος επέκτασης Μαρτίου 2011. Πηγή: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Επέκταση γραμμής 2 προς Περιστέρι:

  • Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του συστήματος της Σιδηροδρομικής Επιδομής και πρόσφατα ξεκίνησαν οι δοκιμές των συστημάτων Τηλεπικοινωνιών της επέκτασης.
Σταθμός Ανθούπολη του Μετρό, πρόοδος Μαρτίου 2011. ΠΗΓΗ: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Επέκταση γραμμής 3 προς Χαϊδάρι:

  • Ξεκίνησε η εγκατάσταση τοποθέτησης υαλοπινάκων στα στέγαστρα των εισόδων/εξόδων του σταθμού.
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιχρισμάτων στον εικονιζόμενο χώρο στάθμευσης ΙΧ οχημάτων για μετεπιβίβαση στο Μετρό
Ο σταθμός Χαϊδάρι του Μετρό, πρόοδος επέκτασης Μαρτίου 2011. Πηγή: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Επέκταση γραμμής 3 προς Πειραιά:

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα η μελέτη για την χωροθέτηση του έργου της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά. Παράλληλα, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ενέκρινε τη διεξαγωγή έργων εντός του λιμένος στην ακτή Καλιμασιώτη (Ηλεκτρικός) όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ της επέκτασης.

Η επέκταση της γραμμής 3 θα έχει μήκος 6 χλμ. και θα περιλαμβάνει έξι νέους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Τα έργα θα ξεκινήσουν μετά την επιλογή του αναδόχου (αναμένεται το καλοκαίρι του 2011) ενώ η διάρκεια των έργων αναμένεται να φτάσει τα πέντε χρόνια.

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

Πηγές: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΑ ΝΕΑΟΛΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

1 Comment

  1. αμαν πια με αυτη τη SIemens! Εμεις στα Δυτικα προαστια μια χαρα ταλαιπωρουμαστε με αυτο το θεμα απο το 2009, που υποτιθεται οτι επρεπε να εχουν παραδοθει Περιστερι και Ανθουπολη…. ελεος

Comments are closed.