Καλώς ορίσατε!

Ήταν 1η Απριλίου 2010 όταν αστειευόμασταν στο twitter ότι τα έργα του Ηλεκτρικού οδεύουν προς ολοκλήρωση. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν φαίνεται ακόμη φως στο βάθος του τούνελ (της Ομόνοιας). Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στην ανάπτυξη και λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Η κατασκευή του Μετρό μίκρυνε τις αποστάσεις μεταξύ κέντρου και προαστίων ενώ ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος έφερε πιο κοντά την Αθήνα με την περιφέρεια της Αττικής. Το Τραμ, με τα όποια προβλήματά του, ένωσε τις γειτονιές των Νοτίων Προαστίων ενώ ακόμη και στα πολύπαθα μπλε Λεωφορεία παρατηρείται βελτίωση με τον εξορθολογισμό δρομολογίων και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Ωστόσο, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι φανερή η απαίτηση των κατοίκων της Αθήνας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις αστικές συγκοινωνίες. Έτοιμοι σταθμοί του Μετρό που παραμένουν εκτός λειτουργίας για πολιτικούς λόγους, αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια Λεωφορείων, αλλά και οι σχεδόν καθημερινές απεργίες  τους προηγούμενους 3 μήνες κάνουν το επιβατικό κοινό να δυσφορεί, και να αισθάνεται ότι δεν απολαμβάνει υπηρεσίες ανάλογες του τιμήματος που καταβάλει.

Ένας τομέας στον οποίον οι Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας υστερούν σε σύγκριση με ανάλογες υπηρεσίες άλλων πόλεων είναι η ενημέρωση του επιβατικού κοινού. Αυτό ακριβώς το κενό προσπαθήσαμε να καλύψουμε, όσο είναι δυνατό, μέσω των social media πριν 2 περίπου χρόνια όταν δημιουργήθηκε το @AthensTransport. Μία υπηρεσία όπως το twitter προσφέρει αμεσότητα και μπορεί να δώσει κατευθείαν την επίμαχη πληροφορία στον αναγνώστη. Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες όπου οι χρηστικές πληροφορίες συχνά χάνονται και σε “ειδησεογραφικά blogs” όπου η εγκυρότητα συνήθως παίζεται κορώνα-γράμματα.

Σκοπός αυτού του blog είναι να συγκεντρώσει και συμπυκνώσει πληροφορίες σε ένα χώρο, χωρίς πολυλογίες, πολιτικές αναλύσεις, και άσχετες ειδήσεις. Αρχίζοντας από σήμερα, μπορείτε ήδη να διαβάσετε πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις μηνιαίες και νέες ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ. Επίσης, ένα άρθρο για τις προσπάθειες μείωσης της εισιτηριοδιαφυγής και ένα άρθρο που φιλοδοξεί να γίνει μηνιαία στήλη για την πρόοδο των επεκτάσεων του Μετρό τον προηγούμενο μήνα. Μέρα με τη μέρα οι πληροφορίες θα συμπληρώνονται και θα ανανεώνονται ώστε το blog θα γίνεται πιο πλήρες.

Για την αξιοπιστία του @AthensTransport μπορούμε πλέον να υπερηφανευθούμε ακούγοντας τους 4.500 followers  στο twitter και τους 3.500 που μας παρακολουθούν μέσω facebook. Πάντα όμως επιζητούμε την επικοινωνία, τις διορθώσεις και τις προτάσεις όλων όσων ενδιαφέρονται για τα Μέσα Μεταφοράς.

Είστε ελεύθεροι και σας προτρέπουμε να σχολιάσετε σε οποιοδήποτε post (προσέχοντας πάντα να βρίσκεστε εντός πλαισίων της πολιτικής σχολίων ώστε η επικοινωνία να γίνεται σε πολιτισμένο επίπεδο).

Αυτά για αρχή και μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο twitter και να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook!

Για το @AthensTransport
Αλέξανδρος

2 Comments

Comments are closed.