Ειδήσεις και ειδησάρια

Ειδήσεις από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου:

  • Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το έργο της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα ΣΚΑ – ΚΙΑΤΟ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 37.000.000 ευρώ ενώ η κοινοτική συμμετοχή μέσω ΕΣΠΑ θα ανέλθει περίπου στα 23.000.000 ευρώ. Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών.
  • Έξι ακόμα μεγάλα έργα αναμένουν έγκριση, ανάμεσα στα οποία η προμήθεια νέων λεωφορείων της ΕΘΕΛ συνολικής αξίας 52.000.000 ευρώ.
  • Δημοπρατείται ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες. Ανακοινώθηκε πως μέχρι τις 24 Μαΐου θα κατατείθονται οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για την πρώτη φάση του διαγωνισμού. Διαβάστε σχετικά: Αντικαθιστώντας το χάρτινο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών.
  • Κατάληψη στο κτήριο της διοίκησης του ΗΣΑΠ σήμερα από ομάδα των απολυμένων συμβασιούχων της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας) με αίτημα τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.
  • Σήμερα Δευτέρα 11/4 η πρώτη ημέρα ελέγχων από το νέο ενιαίο σώμα ελεγκτών του ΟΑΣΑ. Το επιβαλλόμενο πρόστιμο κυμαίνεται περίπου στο 60πλάσιο της αξίας του εισιτηρίου (72€ για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ και 84€ για τα υπόλοιπα μέσα – το μισό για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου).

Ενημέρωση:

Πηγές: Υπουργείο Υποδομών, Nooz.gr, newsit.gr

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter