Αντικαθιστώντας το χάρτινο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Τα κείμενα από τις κυβερνητικές ιστοσελίδες διανέμονται με την άδεια CC BY 3.0.

Στη δημοπράτηση της Α’ Φάσης διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για όλα τα μέσα αστικών συγκοινωνιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του, προχώρησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ (ΟΑΣΑ). Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 12 ετών. Η προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 24η Μαΐου 2011.

Με το έργο αυτό, το χάρτινο εισιτήριο  θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ο ΟΑΣΑ θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες εσόδων του.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που δρομολογείται με τη στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

Τα  δύο αυτά έργα (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου. Παράλληλα, εγκαινιάζουν μια νέα γενιά έργων ΣΔΙΤ στον τομέα ΤΠΕ στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιούνται πλέον και κοινοτικοί πόροι σε συνδυασμό με ιδιωτικά κεφάλαια.

(ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με την αποπληρωμή του έργου και δηλώσεις ενδιαφέροντος)

[…]

 

Πλήρες κείμενο: Αντικαθιστώντας το χάρτινο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών

Σχετικά άρθρα:

  1. Ηλεκτρονικά εισιτήρια, μπάρες και ελεγκτές
Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*