Στάσεις εργασίας την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου

Πληροφορίες για όλες τις ΑΠΕΡΓΙΕΣ στη σελίδα  https://athenstransport.com/strikes

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Αεροδρομίου

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας αυτή την Τρίτη 28 Ιουνίου και Τετάρτη 28 Ιουνίου 2011 συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το σωματείο των ηλεκτροδηγών του Μετρό ανέστηλε την απεργία και έτσι το μέσο θα λειτουργήσει κανονικά το διήμερο. ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο λόγω της απεργίας του ΟΣΕ. (Ανακοίνωση από την ΑΜΕΛ: http://www.amel.gr/index.php?id=265&uid=293)

Το σωματείο των ηλεκτροδηγών του Μετρό αποφάσισε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία. Τα υπόλοιπα σωματεία αποφάσισαν να απεργήσουν όλο το 24ωρο την Τρίτη 29 Ιουνίου και στάση εργασίας μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου. Κατά πάσα πιθανότητα το μέσο δεν θα λειτουργήσει καθόλου το διήμερο.Αναμένεται η τελική ανακοίνωση της ΑΜΕΛ.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ για τις δύο αυτές ημέρες λόγω συμμετοχής του σωματείου των ηλεκτροδηγών στην 48ωρη στάση εργασίας. Η ένωση των εργαζομένων του ΗΣΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγόωρες στάσεις εργασίας, παρόλα αυτά η διοίκηση των ΗΣΑΠ ανακοίνωσε 48ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία και έτσι τα οχήματα αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα τις δύο αυτές ημέρες. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που θα εξυπηρετούν αθλητές των Special Olympics.

Οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ και του Τραμ αποφάσισαν και αυτοί να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία και έτσι τα Τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και ο Προαστιακός της Αθήνας. Επίσης, αναμένονται ακυρώσεις στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 27 Ιουνίου.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη σχετικά με τις απεργίες την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου, θα ενημερωθεί αυτό το άρθρο και η σελίδα ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2011, ώρα 20:30

Πηγές: Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, η φωτογραφία είναι από τον χρήστη zsenya του flickr και διανέμεται με την άδεια CC BY-NC-SA 2.0

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

1 Comment

  1. Συγγνώμη που ρωτάω εδώ αλλά απο το 185 κανείς δεν με έχει διαφωτίσει.

    Ως γνωστόν, στην πλατεία συνταγματος κάνουν αφετηρια κάποια λεωφορεία όπως το Χ14 (ΚΗΦΙΣΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ) που είναι νυχτερινό.

    Όταν είναι συγκεντρωμενοι οι “αγανακτισμένοι” και κλείνουν ολοι οι γύρω δρόμοι, που κάνει αφετηρία το συγκεκριμενο λεωφορείο?

Comments are closed.