Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από το Τραμ

Συνεχίζεται και φέτος στον Φλοίσβο το πρόγραμμα διάθεσης ποδηλάτων «Τραμ – Ποδήλατο, Παράλληλες Διαδρομές» από την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Μετρό, Τραμ) με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και πολλών ιδιωτικών φορέων.

Η δωρεάν διάθεση ποδηλάτων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.  Τα ποδήλατα θα διατίθενται από Τετάρτη έως και Σάββατο, από τις 17:30 – 20:30. Για την εφαρμογή του έχουν εξασφαλιστεί, μέσω χορηγίας, 35 ποδήλατα εκ των οποίων 20 θα είναι σπαστά, ώστε να μεταφέρονται με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θα διατίθενται επίσης παιδικά ποδήλατα, αλλά και δίκυκλα ενηλίκων με επιπλέον καθισματάκι.

Οι επιβάτες, με την επίδειξη του ενιαίου εισιτηρίου ΜΜΜ, ακυρωμένου έως και μιάμιση ώρα νωρίτερα και την κατάθεση αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης, στους υπαλλήλους της ΣΤΑ.ΣΥ, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ποδήλατα για μιάμιση ώρα. Τα έγγραφα θα επιστρέφονται με την παράδοση των ποδηλάτων.

Η διάθεση των ποδηλάτων και του προστατευτικού εξοπλισμού θα γίνεται από το ειδικό περίπτερο που θα λειτουργεί στο Φλοίσβο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου (ανάμεσα στις στάσεις τραμ «Πάρκο Φλοίσβου» και «Φλοίσβος»). Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παρέχει δωρεάν το χώρο διάθεσης και στάθμευσης των ποδηλάτων σε ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο, δίπλα στο τραμ και τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι το τραμ, είναι το πρώτο μέσο μαζικής μεταφοράς που από την ημέρα που λειτούργησε επιτρέπει τη μεταφορά ποδηλάτων στα οχήματα, χωρίς περιορισμούς ημέρας και ώρας.

Διαβάστε επίσης: Ποδήλατο και Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

Πηγή: ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

2 Comments

Comments are closed.