Εισιτήρια από 9 ευρώ για Θεσσαλονίκη και νέες υπηρεσίες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Από την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα φθηνά σιδηροδρομικά εισιτήρια για τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Τα εισιτήρια αφορούν κρατήσεις μέσω διαδικτύου και δρομολόγια μετά τις 21 Αυγούστου. Στο νέο πλέγμα δρομολογίων της εταιρείας περιλαμβάνονται 14 δρομολόγια για Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τα οποία θα είναι ανά δύο ώρες, με οικονομικό εισιτήριο που ξεκινάει από 9 ευρώ (πολιτική ανταμοιβής έγκαιρων κρατήσεων) και κλιμακώνεται μέχρι τα 36 ευρώ. Κάθε μήνα, 10.000 θέσεις θα είναι διαθέσιμες έναντι αντίτιμου 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και αντίστοιχος αριθμός έναντι 29 ευρώ (οι τιμές αφορούν αμαξοστοιχίες Intercity και εισιτήρια Β’ θέσης) .

Παράλληλα, για προπωλήσεις εισιτηρίων έως και τρεις ημέρες νωρίτερα, θα προσφέρεται έκπτωση 15%, για αγορά εισιτηρίων μέσω διαδικτύου έκπτωση 10%, ενώ επιβάτες που αγοράζουν εισιτήριο μετ επιστροφής θα έχουν επιπλέον έκπτωση 20%. Αντίθετα, τα κανονικά εισιτήρια που αγοράζονται το τελευταίο 48ωρο πριν την αναχώρηση του δρομολογίου, αυξάνονται κατά 25%.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφορά κυρίως στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και τα τμήματα γραμμής Λάρισας – Βόλου & Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.

Εν τω μεταξύ, άμεσα πρόκειται να εφαρμοστεί -για πρώτη φορά στην Ελλάδα-  πολιτική αποζημίωσης των πελατών σε περίπτωση καθυστέρησης των δρομολογίων. Συγκεκριμένα, θα παρέχονται οι παρακάτω εκπτώσεις για το επόμενο εισιτήριο:

  • Για καθυστέρηση πάνω από 30 λεπτά: έκπτωση 25%
  • Για καθυστέρηση πάνω από 60 λεπτά: έκπτωση 50%
  • Για καθυστέρηση πάνω από 90 λεπτά: έκπτωση 75%
  • Για καθυστέρηση πάνω από 120 λεπτά: παροχή ενός δωρεάν εισιτηρίου.
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω εκπτώσεις θα ισχύουν και για τα εισιτήρια προσφοράς (9, 19, 29 ευρώ) όπου θα εφαρμόζεται αναλογικά η αποζημίωση στα ανωτέρω ποσά .

 

Wifi στο τρένο, δρομολόγια business και ταξί

 

Από την 1η Σεπτεμβρίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει μέσα στα τρένα τη δυνατότητα χρήσης ίντερνετ και συνεχές σήμα στα κινητά τηλέφωνα όλων των εταιρειών. Για τους επιβάτες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, θα προσφέρεται η υπηρεσία μεταφοράς επιβατών πόρτα-πόρτα, με την επωνυμία «τρένο-ταξί». Στο πλαίσιο της υπηρεσίας, όσοι επιβάτες επιθυμούν, θα μπορούν να ζητούν ταξί να τους παραλάβει από το σπίτι τους το πρωί, όπως και κατά την επιστροφή τους από τον σταθμό των τρένων για να τους μεταφέρουν στο σπίτι τους, πληρώνοντας 1 ενιαίο εισιτήριο.

 

Έμφαση θα δοθεί και στο πρωινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Αθήνας, με στόχο να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά business υπηρεσίας, δηλαδή με αναχώρηση από το Σ. Σ. Θεσσαλονίκης στις 05.11 πμ. και άφιξη στην Αθήνα στις 10:26 πμ., ώστε οι επιβάτες να μπορούν πραγματοποιήσουν τις δουλειές τους στην Αθήνα και να επιστρέψουν στην έδρα τους, την ίδια μέρα με απογευματινό τρένο.

 

Λειτουργικό πλεόνασμα για τον ΟΣΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία

 

Λειτουργικό πλεόνασμα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζει ο ΟΣΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2011 για πρώτη φορά από την ημέρα ίδρυσης του. Τα χρέη της εταιρίας έφταναν τα 11 δισ. ευρώ το 2009, ενώ σε ετήσια βάση παρήγαγε έλλειμμα 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρη Τσιόκα, βάσει μνημονίου το πέρασμα του ΟΣΕ στην κερδοφορία προβλέπονταν να γίνει στο τέλος του τρέχοντος έτους, με την εφαρμογή του «σκληρού δημοσιονομικού προγράμματος εξυγίανσης» όμως, επιτεύχθηκε, «αυτό που κάποτε φάνταζε ακατόρθωτο».

 

Την ίδια ώρα, το έλλειμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μειώθηκε στα 1,7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, από 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου προβλέπεται να επιτευχθεί ο μηδενισμός του ελλείμματος, κάτι που αναμένεται να κάνει την εταιρία πιο ελκυστική για την έλευση ιδιωτών επενδυτών.

 

Ενημέρωση: 14/08/2011

 

13 Comments

  1. πουλαω 9 ευρω εισιτηριο χαλκιδα-οινοη οινοη-θεσσαλονικη για [κείμενο αφαιρέθηκε]

    Σημείωση από athenstransport: Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε σε αυτή τη σελίδα αγγελίες ή προσωπικά στοιχεία π.χ. email. Αν είσαι στο twitter, μπορείς να γράψεις ένα tweet και αν με ειδοποιήσεις, θα κάνω retweet. 😉

    • kalhspera .Telika to πουλησες το εισητηριο? Μενω και γω χΑλκιδα και ενδιαφερομαι για 23-Νοεμβρη να ταξιδεψω. ΤΗΛΕΦ.ΕΠΙΚΟΙΝ.[κείμενο αφαιρέθηκε]

      Σημείωση από athenstransport: Ισχύει ότι και παραπάνω, αν θέλετε να επικοινωνήσετε, ακολουθήστε το link στο όνομα.

  2. καλησπερα, δεν βρισκω στις κρατησεις εαν μπορω να μεταφερω και μηχανακι με το τρενο …. ηξερα οτι με το βραδινο μπορεις αλλα δεν υπαρχει πουθενα η επιλογη …. ευχαριστω

  3. Επιλέγω τη θέση η οποία ειναι και διαθέσιμη αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω στην αγορά του εισιτηρίου. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια λύση ή μια ιδεα γιατι συμβαίνει αυτό ;;
    Ευχαριστώ.

  4. Μου εμφανιζει ημερομηνιες μεχρι 15 Σεπτεμβριου απο Θεσσαλονικη για Αιηνα. Εγω θελω να κλεισω για 20 Σεπτεμβριου με επιστροφη. Μηπως γνωριζετε ποτε θα ειναι διαθεσιμες οι ημερομηνιες για τοτε?

  5. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΠΑΡΑΚΑΛΩ? ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟ ΘΕΛΩ.

    • 1. Μπαίνεις στο http://tickets.trainose.gr/dromologia/
      2. Κάνεις αναζήτηση με δρομολόγιο και ημερομηνία.
      3. Διαλέγεις το δρομολόγιο που θέλεις. Δρομολόγια με θέσεις σε προσφορά έχουν ένα κουτάκι δώρου κάτω δεξιά. Στα τέλη του μήνα π.χ. σήμερα, πολλά εισιτήρια με τιμές προσφοράς έχουν εξαντληθεί.
      4. Πατάς “Προεπισκόπηση και αγορά εισιτηρίων” στο κάτω μέρος της οθόνης. Επιβεβαιώνεις το δρομολόγιο πατώντας “συνέχεια”.
      5. Επιλέγεις πόσα εισιτήρια θέλεις στο πράσινο πλαίσιο. Περνώντας το ποντίκι πάνω από τις λέξεις “Έκπτωση 50%”, “Έκπτωση 25%” κ.λ.π. βλέπεις σε ποιες κατηγορίες επιβατών απευθύνονται οι εκπτώσεις αυτές.
      6. Επιλέγεις τις θέσεις από το σχεδιάγραμμα αριστερά. Σε αυτή τη φάση σε συμβουλεύω να πατήσεις “Οδηγίες χρήσης” πάνω αριστερά και να τις διαβάσεις. Είναι χρήσιμες!
      7. Αφού έχεις επιλέξει τις θέσεις σου, πατάς “Αγορά εισιτηρίων” και συμπληρώνεις τη φόρμα.

      Ελπίζω αυτά να βοηθούν λίγο.

Comments are closed.