Συνεχίζονται οι απεργίες από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο https://athenstransport.com/strikes

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας. Οι συνδικαλιστές θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα έτσι ώστε να ορίσουν το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λόγω 24ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και όλα τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού σε όλη την Ελλάδα λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του ΟΣΕ. Αν και με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει ότι η απεργία των εργαζομένων της είναι παράνομη, τη Δευτέρα δεν κινούνται οι συρμοί του Προαστιακού. Αντίθετα, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια μέρα, τα Λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μεταξύ των ωρών 11:00 – 17:00 ενώ τα Τρόλεϊ από τις 11:00 – 16:00. Υπενθυμίζεται ότι τα οχήματα αρχίζουν να αποσύρονται έως και μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας, ενώ έως και μία ώρα απαιτείται και για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς, υπάρχει η θέληση να συμμετέχουν σε 48ωρη γενική απεργία τις δύο αυτές ημέρες (Τρίτη – Τετάρτη) καθώς και την Παρασκευή, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις γενικές συνελεύσεις τις Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι Αθηναίοι δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης καθώς και όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην μετακίνηση των συμπολιτών τους μπορούν να δοκιμάσουν το carpooling (twitter hashtag #carpoolgr).

Πηγή: ΟΑΣΑ

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter
Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

14 Comments

  1. μηπως γνωριζεται τι συμβαινει με τα εισητηρια σε περιπτωση απεργιας του ΟΣΕ, τωρα που εχει ξεκινησει η εκδοση εισητηριων μεσω internet και υπαρχουν διαβαθμισεις τιμων?σου επιτρεπουν να ταξιδεψεις αλλη μερα με το ιδιο εισητηριο και αντιτιμο? Σας ευχαριστω πολυ.

  2. Συγγνώμη αλλά αυτό το πράγμα που γίνεται με τις απεργίες είναι απαράδεχτο.Ναι έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε απεργίες αλλά δεν έχω δει να βγαίνει κάτι , γιατί και πέρσι κάνατε απεργίες για να μην αυξηθεί το εισιτήριο αλλά το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί . Θέλω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι με τις απεργίες το λαό κουράζετε και ταλαιπωρείται και όχι τον κάθε πρόεδρο . Εμένα η σχολή μου άνοιξε την πέμπτη και δεν μπορώ να πάω να γραφτώ λόγω των απεργιών σας … Τι θα γίνει , θα χάσω την εγγραφή μου;

  3. Φίλε Νίκο,

    Πραγματικά πιστεύεις πως θα υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς αν δεν αντισταθούμε στις κυβερνητικές προθέσεις? Ήδη αυτό που έγινε στον ηλεκτρικό τις προηγούμενες ημέρες έδειξε το τί σχεδιάζεται. Πρέπει να πάμε σε πόλεμο μέχρι εσχάτων.

    Και όχι δεν είμαι απεργός. Και γω θα πρέπει να βρω τρόπους να πάω στη δουλειά μου αυτές τις μέρες.

    • Δεν μιλάω εκ μέρους του σχολιαστή στον οποίο απευθύνεσαι αλλά νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρος για το ότι σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Η αντίρρησή του έχει να κάνει με την άρνηση του ΟΑΣΑ να αποζημιώσει τους κατόχους κάρτας οι οποίοι έχουν προπληρώσει μία υπηρεσία που τελικά δεν λαμβάνουν. Ο ΟΣΕ αντίθετα αποζημιώνει και τους κατόχους εισιτηρίων και τους κατόχους καρτών.

  4. Υπάρχει κάποια ρύθμιση (ή έστω κάποια ιδέα για ρύθμιση) για αποζημίωση των κατόχων κάρτας απεριορίστων διαδρομών? Δεν έχω διαβάσει κάτι μέχρι τώρα πέρα από παράπονα κατόχων.

    Αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο. Όχι οι απεργίες, αυτές αποφασίζονται για τους λόγους τους, και αν και δεν συμφωνώ εξ’ ολοκλήρου, σέβομαι το δικαίωμα τους.

    Αλλά το γεγονός ότι δεν σέβεται κανείς εμένα, που έχω πληρώσει για μια υπηρεσία, η οποία δεν μου παρέχεται και δεν μου επιστρέφονται τα χρήματά μου είναι απαράδεκτο.

Comments are closed.