Συνεχίζονται οι απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο https://athenstransport.com/strikes

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν 24ωρες απεργίες στα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και το Μετρό. Κανονικά θα λειτουργήσει ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα Μέσα Μεταφοράς. Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ, ΟΣΕ, Προαστιακός θα είναι εκτός λειτουργίας.

Τα Ταξί δεν θα κυκλοφορούν την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων σε 48ωρη απεργία. Αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, τα Ταξί θα κυκλοφορούν κανονικά.

Παράλληλα, εργαζόμενοι σε Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασία τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μεταξύ των ωρών 11:00 – 17:00, ενώπροειδοποιούν με απεργίες διαρκείας όταν ανακοινωθούν οι λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε εφεδρεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, περίπου 900.000 ευρώ υπολογίζεται ότι κοστίζει στον ΟΑΣΑ η κάθε 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ μία 24ωρη απεργία μόνο στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ.

Τέλος, παράνομη έκρινε το δικαστήριο την στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για την Τετάρτη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι Αθηναίοι δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης καθώς και όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην μετακίνηση των συμπολιτών τους μπορούν να δοκιμάσουν το carpooling (twitter hashtag #carpoolgr).

Πηγή: ΟΑΣΑ, ΣΑΤΑ, Έθνος, ΣΚΑΙ, in.gr

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter
Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

4 Comments

  1. Έχω κλείσει εισιτήριο μέσω ίντερνετ στον ΟΣΕ για την Τετάρτη 28/9. Πήγα στο εκδοτήριο και μου λένε ότι δεν μπορούν να μου το ακυρώσουν. Ξέρετε τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση;

    • Ρωτήσατε τις εναλλακτικές σας; Φαντάζομαι μπορείτε να το αφήσετε ανοικτό ώστε να ταξιδέψετε κάποια άλλη ημερομηνία εκτός αν αναγραφόταν κάτι διαφορετικό στους όρους.

      • Τις ρώτησα. Λένε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μου είπαν να πάρω στο 1110 αλλά εκεί δεν μπορώ να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπο.

  2. “Οι εργαζόμενοι σε Λεωφορεία και Τρόλεϊ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 27 και Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου”

    Διορθώστε είτε την ημερομηνία είτε την ημέρα.

Comments are closed.