Χειμερινά δρομολόγια στα Λεωφορεία από τις 12 Σεπτεμβρίου – Προειδοποιήσεις για ταλαιπωρία

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 αρχίζει να εφαρμόζεται το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων για τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ της Αθήνας.

Τη φετινή χειμερινή περίοδο θα λειτουργήσουν περίπου 20 γραμμές λιγότερες από πέρυσι μετά από την κατάργηση πολλών γραμμών στα μέσα του καλοκαιριού, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ. Την προηγούμενη βδομάδα πάντως ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία 2 γραμμών και οι αλλαγές στις διαδρομές άλλων, μετά από αντιδράσεις των τοπικών αρχών και πολιτών.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ προειδοποιούν το επιβατικό κοινό ότι θα υποστεί ταλαιπωρία τις επόμενες μέρες . Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: «Με το [χειμερινό] πρόγραμμα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των επιβατών. Οι βάρδιες, τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ υπολείπονται των αναγκών. Καλούμε τους επιβάτες να μην τα βάζουν με τους εργαζόμενους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν το επόμενο διάστημα.»

Διαβάστε επίσης:

  1. Καταργούνται και τροποποιούνται λεωφορειακές γραμμές από τις 23 & 25 Ιουλίου
  2. Περισσότερες αλλαγές στις γραμμές του ΟΑΣΑ από τις 12 Σεπτεμβρίου
Πηγή: Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ

 

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter.
Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

6 Comments

  1. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν οδηγοί που είναι ευγενικοί, οδηγοί που είναι αγενείς, οδηγοί που βαριούνται να απαντούν συνέχεια σε ερωτήσεις. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι στην εργασία τους, ενώ άλλοι αμελείς. Σίγουρα δεν μπορούμε να τους κρίνουμε όλους μαζί σαν μία ομάδα, είτε είναι συνδικαλιστές είτε όχι.

    Οι ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό αλλά ΚΥΡΙΩΣ σε υλικό (βλ. ανταλλακτικά λεωφορείων) είναι μία πραγματικότητα για την οποία δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι αλλά οι διοικήσεις, είτε των ΟΣΥ και ΟΑΣΑ είτε του υπουργείου.

    Το να προειδοποιούν οι εργαζόμενοι για προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν δεν είναι κακό. Κακό είναι να προχωρούν σε λευκές απεργίες (βλ. ΗΣΑΠ αυτές τις μέρες) και να αντιδρούν σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.

  2. Ευχαριστώ για την ενημέρωση Η δική μου παρατήρηση στο θέμα της διαγωγής των οδηγών είναι πολύ Καλή. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα ΜΜΜ ξεκινούν από την διοίκηση.Σάββατο 10-09-2011 περιμένω περίπου 50 λεπτά για να περάσει από την στάση Άνω Πατήσια το λεωφορείο της γραμμής 605 για Περισσό. Ρώτησα τον οδηγό για την καθυστέρηση και μου απάντησε ευγενικά. Αυτή την ώρα η γραμμή αυτή έχει μόνο ένα όχημά. Τον ευχαρίστησα γιατί μου έδωσε απάντηση. Να σημειώσω ότι ξεκίνησα από το ΙΚΑ Αλεξάνδρας στις 18:30 και έφθασα το προορισμό μου,Περισσό στις 20:10

  3. Εισαι οδηγος στην ΟΣΥ και τα ξερεις ολα αυτα, αγαπητε συνσχολιαστη; Οντως δουλευεις μονο 4 ωρες τη μερα; Πως βγαινουν οι βαρδιες με μολις 4 ωρες και τοσους εργαζομενους; Εχεις το θρασος να κανεις και διαλειμμα σε αυτο το 4ωρο; Οι περικοπες δρομολογιων γινονται γιατι καπνιζετε και κανετε και διαλειμμα για κουλουρι; Ακου τον εαυτο σου τι λεει…

    Σημείωση από athenstransport: Το σχόλιο είναι οριακά επιθετικό προς άλλο σχολιαστή. Αν γίνουν παράπονα από τον πρώτο σχολιαστή το σχόλιο θα αφαιρεθεί ενώ από εδώ και πέρα επιθετικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται καθόλου. Δείτε και https://athenstransport.com/about

    • Δεν είμαι οδηγός στην ΟΣΥ αλλά καθημερινός επιβάτης και έχω δει απίστευτα πράγματα στο “εξωτικό” Κορωπί. Προκαλώ οποιονδήποτε να έρθει στις αφετηρίες των λεωφορείων του Προαστιακού να τα διαπιστώσει μόνος του:
      – Να κάνει στάση ο οδηγός του λεωφορείου μέσα στην πόλη για να πάρει ψωμί και κουλούρι,
      – Αντικανονική επιτόπια στροφή στον περιφερειακό Κορωπίου από ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ λεωφορείο για να σταματήσει ο οδηγός στο ψιλικατζίδικο για τσιγάρα και εφημερίδα (ήμουν δίπλα και το είδα) και να ξαναγυρίσει στην αφετηρία χωρίς να πάρει τον κόσμο που περίμενε στη διπλανή στάση,
      – Κάπνα μέσα στο λεωφορείο όταν ο οδηγός αποφασίσει να φτάσει στην αφετηρία του προαστιακού (καθώς όλοι παρκάρουν αρκετά πιο μακρυά προς τη Φιλοζωική για να μπορούν να χαλαρώνουν, αφήνοντας τον κόσμο να περιμένει στον ήλιο, τη βροχή και το κρύο στην “αφετηρία”).

      Αν οι ίδιοι οι οδηγοί δεν σέβονται την εργασία τους, τότε πώς θα τους σεβαστεί ο οποιοσδήποτε? Πώς θα είναι ο κόσμος στο πλευρό τους όταν οι ίδιοι αγνοούν τους επιβάτες? Μην τα ρίχνουμε όλα στη διοίκηση λοιπόν, γιατί ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει!

      • Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που εχεις δει στο Κορωπι. Τα βλεπω και εγω καθημερινα ….Μονο να προσθεσω και τον παραλογισμο των δρομολογιων ….καθε ωρα το μετρο φτανει -9 και – 39 …..Το τοπικο λεωφορειο αναχωρει ενα λεπτο πριν φτασει το μετρο !!! Ειναι τοσο δυσκολο να φευγει 2 λεπτα αργοτερα για να μην αναγκαζομαστε να περιμενουμε απο 20 λεπτα εως και 1 ωρα για το επομενο ???????

  4. Πάλι η “κακή διοίκηση” θα φταίει για το χάλι των συγκοινωνιών… οι οδηγοί που κάνουν ό,τι τους κατέβει, καπνίζουν μέσα στο λεωφορείο στην αφετηρία και απαντάνε με ύφος χιλίων καρδιναλίων σε ερωτήσεις των επιβατών (ευτυχώς όχι όλοι) φυσικά δε φταίνε σε τίποτα.

    Όπως έχει μάθει ο καθένας… αν σε έχουν μάθει σε 4 ώρες δουλειάς την ημέρα, με διάλειμμα εν ώρα υπηρεσίας (να σταματάς το λεωφορείο για τσιγάρα και κουλούρι) και τώρα σε βάζουν να δουλέψεις κανονικά, λογικό είναι να σου κακοφανεί και να τεντώνεις τα πόδια σαν τον γάϊδαρο, αντιδρώντας στις αλλαγές!

Comments are closed.