Έως το τέλος του χρόνου το δωρεάν Wi-Fi στο Μετρό

Έως το τέλος του χρόνου, και από επτά κεντρικούς σταθμούς του Μετρό, αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση δωρεάν ασύρματου ίντερνετ στους επιβάτες των Μέσων Μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, η εγκατάσταση του δικτύου Wi-Fi θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο και θα περιλαμβάνει κεντρικούς σταθμούς όπως το Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο, την Ομόνοια, το Μοναστηράκι, καθώς και τους τερματικούς σταθμούς: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Δημήτριος, Αιγάλεω και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος, όπου θα εγκατασταθεί ασύρματο δίκτυο ίντερνετ σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ, και σε επιλεγμένους σταθμούς Λεωφορείων. Μελλοντικά, ασύρματες συνδέσεις θα τοποθετηθούν και εντός του δικτύου του Μετρό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια χρήσης των συρμών. Ήδη ο ΟΣΕ έχει ανακοινώσει την παροχή δωρεάν ίντερνετ στις αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση για την παροχή δωρεάν ίντερνετ στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο από τον υπουργό υποδομών κ. Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το κόστος του έργου θα είναι μικρό (περίπου 20.000 ευρώ), και θα το αναλάβουν οι συγκοινωνιακοί φορείς, ενώ ο πάροχος θα επιλεγεί με διαγωνισμό.

Εξέλιξη: Σύμφωνα με την ανοικτή πρόσκληση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. οι 7 σταθμοί στους οποίους θα εγκατασταθεί αρχικά το δίκτυο Wi-Fi είναι οι εξής: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς, Νερατζιώτισσα. Η υποβολή των προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Ασύρματο internet στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας σε ένα χρόνο

Πηγή: Υπουργείο ΥποδομώνΑθήνα 9.84, η φωτογραφία είναι από τον χρήστη Nemo’s Great Uncle του flickr (διανέμεται με άδεια CC BY-NC-SA 2.0)

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

2 Comments

  1. Να υποθέσω ότι δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε νεώτερο σχετικά με αυτό το θέμα τόσους μήνες. Ίσως πάρει παράταση και αυτό μέχρι του χρόνου!
    Όχι τίποτε άλλο, αλλά περιμένουμε τόση ώρα π.χ. στο σταθμό Δ. Πλακεντίας το συρμό για αεροδρόμιο και θα είναι ευκαιρία να κάνουμε κάτι χρήσιμο εκείνη την ώρα.

Comments are closed.