Παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για τις κάρτες του ΟΑΣΑ

Με παρέμβασή του,  ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζητάει από τον ΟΑΣΑ την παράταση της ισχύος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για χρονική διάρκεια ίση με εκείνη των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τη χορήγηση αντίστοιχης έκπτωσης στην τιμή αγοράς της ετήσιας, μηνιαίας και εβδομαδιαίας κάρτας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», έγινε αποδέκτης πολλών προφορικών και γραπτών αναφορών πολιτών, οι οποίοι έχοντας προκαταβάλει το αντίτιμο για τη μηνιαία ή ετήσια μετακίνησή τους με τα μέσα του οργανισμού, δεν ήταν δυνατό να τα χρησιμοποιήσουν λόγω των επανειλημμένων απεργιών και στάσεων εργασίας.

Σε αντίθεση με τον ΟΣΕ, ο ΟΑΣΑ αρνείται την παροχή αποζημίωσης στους κατόχους κάρτας για τις ημέρες απεργίας των μέσων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνηγόρου «αν η παροχή του ενός από τους συμβαλλομένους είναι αδύνατη από γεγονός για το οποίο αυτός δεν έχει ευθύνη, απαλλάσσεται ο άλλος συμβαλλόμενος από την αντιπαροχή και την αναζητεί, αν τυχόν την κατέβαλε, κατά τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού»

Πηγή: Συνήγορος του Καταναλωτήenet.gr

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter
Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

1 Comment

Comments are closed.