Έρχονται διαφημίσεις σε οθόνες στο εσωτερικό Λεωφορείων και Τρόλεϊ

Τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους αναζητούν οι διοικήσεις των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Ήδη η διοίκηση της Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) Α.Ε. έχει αποφασίσει την τοποθέτηση οθονών στο εσωτερικό Λεωφορείων και Τρόλεϊ οι οποίες θα προβάλουν διαφημίσεις. Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών ενώ αναμένεται να ακολουθήσεις διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση των οθονών.

Το πρώτο μέσο στο οποίο τοποθετήθηκαν οθόνες ήδη από το 2004, με σκοπό τόσο την προβολή διαφημίσεων όσο και την προβολή πληροφοριών προς του επιβάτες ήταν το Τραμ.

Την ίδια ώρα, άγνωστη είναι η τύχη του διαγωνισμού για το σύστημα τηλεματικής στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ. Το έργο είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος πληροφόρησης για τους επιβάτες μέσω ενός δικτύου 1000 έξυπνων στάσεων αλλά και παροχή πληροφόρησης για  τον ακριβή χρόνο διέλευσης των μέσων μεταφοράς (λεωφορείων και τρόλεϊ) στο κινητό τους τηλέφωνο ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Πηγή: greekznews.blogspot.com, η φωτογραφία είναι του χρήστη enlewof του flickr.com και διανέμεται με την άδεια CC BY 2.0 

Creative Commons License Αυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

4 Comments

  1. αυτο θα ηταν χρησιμο αν τα ΜΜΜ ηταν ΔΩΡΕΑΝ. εφοσον πληρωνω ενα τεραστιο εισητηριο θα επρεπε να μην υπαρχουν διαφημισεις.

    ΥΣ: Μ’ αρεσει που στη φωτογραφια δειχνει το Blue screen of Death των windows xD

Comments are closed.