Μέχρι τον Πειραιά επεκτείνονται τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δείτε τα δρομολόγια του Προαστιακού που ισχύουν αυτή τη στιγμή

Μέχρι τον Πειραιά επεκτείνονται η διαδρομή των συρμών που εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα – Χαλκίδα από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012.

Η επέκταση του δρομολογίου Αθήνα – Χαλκίδα γίνεται ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες του δρομολογίου Πειραιάς – Άνω Λιόσια του Προαστιακού που καταργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω βλάβης.

Στο σταθμό Σ.Κ.Α. (Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών) είναι δυνατή η μετεπιβίβαση στους συρμούς που εκτελούν τα δρομολόγια Κιάτο – Αεροδρόμιο και Μαγούλα – Αεροδρόμιο. Αναλυτικά τα δρομολόγια:

Πίνακας δρομολογίων Πειραιάς - Αθήνα - ΣΚΑ - Χαλκίδα, ανταποκρίσεις στο ΣΚΑ
Πίνακας δρομολογίων Πειραιάς – Αθήνα – ΣΚΑ – Χαλκίδα, ανταποκρίσεις στο ΣΚΑ (κλικ για μεγέθυνση)
Πίνακας δρομολογίων Χαλκίδα - ΣΚΑ - Αθήνα - Πειραιάς, ανταποκρίσεις στο ΣΚΑ
Πίνακας δρομολογίων Χαλκίδα – ΣΚΑ – Αθήνα – Πειραιάς, ανταποκρίσεις στο ΣΚΑ (κλικ για μεγέθυνση)

Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Creative Commons License Αυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

16 Comments

  1. Θέλω να πηγαίνω καθημερινά από Χαλκίδα – Μέγαρο Μουσικής και επιστροφή. Οι ώρες είναι 9 με 5. Ποίος είναι ο πιο σύντομος τρόπος μετακίνησης;

    Ευχαριστώ.

    • Νομίζω Χαλκίδα-Σταθμός Λαρίσης και από εκεί με το Μετρό (γραμμή 2 Σταθμός Λαρίσης-Σύνταγμα, γραμμή 3 Σύνταγμα-Μέγαρο Μουσικής).

      Κοίταξε αν θέλεις και τη δεύτερη εναλλακτική: Χαλκίδα-ΣΚΑ, από εκεί με τον Προαστιακό έως Δουκ. Πλακεντίας και τέλος με το μετρό Δουκ. Πλακεντίας-Μέγαρο Μουσικής. Νομίζω όμως ότι είναι λιγότερο σύντομη.

  2. καλησπέρα… το εισιτήριο από πειραιά για σκα και από κει Ηράκλειο με τον προαστιακο πόσο θα κοστίζει?? ισχύει το ενιαίο και πολλαπλών διαδρομών??? Ευχαριστώ…

  3. Θέλω να πάω από Πειραιά στη Χαλκίδα.Το εισιτήριο πόσο κοστίζει?Φοιτητικό ισχύει και αν ναι,πόσο είναι?

  4. Το θέμα είναι αν θα ισχύουν στα τρένα αυτά οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών του Ο.Α.Σ.Α. τουλάχιστον μέχρι Σ.Κ.Α.

    Είναι χαζό το ότι ενώ στο τρένο του “Προαστιακού” Πειραιά – Άνω Λιόσια (σημ. πλέον ο Προαστιακός υφίσταται μόνο ως εμπορικό σήμα και όχι ως επωνυμία εταιρείας όπως ήταν παλιά) ισχύουν οι κάρτες του Ο.Α.Σ.Α. ενώ στα τρένα της Χαλκίδας δεν ισχύουν, ακόμα και για την ίδια ακριβώς διαδρομή (Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι – Σ.Κ.Α.). Το σωστό θα ήταν να ισχύουν ακόμα και μέχρι τον Άγιο Στέφανο, όπου τελειώνει η αστική ζώνη.

  5. Μήπως, λέω, μήπως καταλάβουν ότι αυτό είναι σαφώς πιο λογικό γενικότερα και το αφήσουν έτσι στην ησυχία του;…

    • Μακάρι αλλά φαίνεται ότι είναι προσωρινό. Ο σταθμός του Πειραιά δεν διαθέτει σταθμάρχη και η τηλεδιοίκηση δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο να κινούνται πολλοί συρμοί. Άσε που από Αθήνα έως Πειραιά η κίνηση γίνεται σε μονή γραμμή οπότε ίσως να μην «χωρούν» πάνω από 2 τρένα την ώρα.

Comments are closed.