Την καταστροφή των εισιτηρίων μετά από κάθε διαδρομή ζητά ο ΟΑΣΑ

Την καταστροφή των εισιτηρίων μετά από κάθε διαδρομή ώστε να μην πέσουν σε χέρια επιτήδειων ζητά από το επιβατικό ο ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, άτομα που διακινούσαν προς το επιβατικό κοινό παραποιημένα εισιτήρια συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες του ΟΑΣΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη (αυτόφωρη διαδικασία).

Ως παραποιημένα, χαρακτηρίζονται εισιτήρια που έχουν χρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια έχουν σβηστεί τα στοιχεία επικύρωσής τους. Στη συνέχεια τα εισιτήρια επαναπροωθούνται προς επιβάτες με τιμή χαμηλότερη της αναγραφόμενης.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει τους επιβάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν τα εισιτήρια που προμηθεύονται και σε καμία περίπτωση να μη δέχονται εισιτήρια από συνεπιβάτες τους. Προτρέπει όλους τους επιβάτες μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους να καταστρέφουν το εισιτήριό τους γιατί διαφορετικά αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους οι οποίοι ενεργούν εις βάρος τους και εις βάρος των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας, οι οποίες χάνουν σημαντικούς πόρους για την λειτουργία τους.

Η ανακοίνωση, που έχει ως σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου της παραποίησης εισιτηρίων, έρχεται σε αντίθεση με τις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης, που στα πλαίσια των προσπαθειών για την μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, ανακοίνωσε την δωρεάν παροχή στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια. Οι επιβάτες έτσι θα προτρέπονται να κρατούν τα ακυρωμένα εισιτήρια και να τα ανταλλάσσουν με νέα. Το μέτρο, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: ΟΑΣΑ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Δεν ισχύει ότι τα εισιτήρια μετράνε ως αποδείξεις στην εφορία; Αν ισχύει και κάποιος θέλει να τα περάσει ως αποδείξεις, δεν γίνεται αν είναι κατεστραμμένα.

Comments are closed.