Απεργίες των Μέσων Μεταφοράς στις 19-20 Δεκεμβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  athenstransport.com/strikes

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας 5:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ., Τα δρομολόγια του Μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ. Τα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και το Τραμ θα κινούνται κανονικά.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται κανονικά

Κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 λόγω 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Αναμένονται επίσης ακυρώσεις στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου. (Δείτε τα δρομολόγια που θα ανασταλούν).

Η Π.Ο.Σ. αντιδρά στην απόσπαση από τον ΟΣΕ των εργοστασίων και μηχανεργοστασίων και τη συγκρότηση εταιρείας συντήρησης του τροχαίου υλικού, στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο σιδηροδρομικών, και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Η έναρξη των κινητοποιήσεων δεν υπαγορεύεται από συντεχνιακά συμφέροντα. Είναι θέμα επιβίωσης! Τα δύο τελευταία χρόνια οι μισθοί μας έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 35% και με την ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο σε συνδυασμό με το νέο βαθμολόγιο, που θεσμοθετήθηκε με μια από τις διαβόητες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θα επέλθει νέα μεσοσταθμική μείωση μεγαλύτερη του 30%.

Αυτό θα δώσει την χαριστική βολή σε όλους μας. Ήδη υπάρχουν συνάδελφοι που ζουν με δανεικά. Με τις νέες μειώσεις οδηγούμαστε όλοι πλέον σε απόγνωση.

.

Πηγές: ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΟΣ, Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΑ.

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

4 Comments

Comments are closed.