Από 1 Ιανουαρίου οι δεσμίδες 11 εισιτηρίων του ΟΑΣΑ

Τα εισιτήρια θα περιέχονται σε συσκευασία και δεν θα πωλούνται ξεχωριστά
Τα εισιτήρια θα περιέχονται σε συσκευασία και δεν θα πωλούνται ξεχωριστά

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 ξεκινάει η διάθεση στο επιβατικό κοινό των νέων δεσμίδων 11 εισιτηρίων του ΟΑΣΑ στην τιμή των 10.

Συγκεκριμένα, θα διατίθενται δεσμίδες:

  • 11 εισιτηρίων για όλα τα Μέσα (1,40€) αξίας 14€
  • 11 εισιτηρίων για όλα τα Μέσα – μειωμένο (0.70€), αξίας 7€
  • 11 εισιτηρίων μίας διαδρομής με Λεωφορεία, Τρόλεϊ ή Τραμ (1,20€), αξίας 12€
  • 11 εισιτηρίων μίας διαδρομής με Λεωφορεία, Τρόλεϊ ή Τραμ -μειωμένο (0,60€), αξίας 6€

Τα εισιτήρια αυτά αναγράφουν σε εμφανές σημείο της εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης, με κόκκινο χρώμα, ότι αποτελούν εισιτήρια δεσμίδας 11 τεμαχίων και παρέχονται με έκπτωση 9%, καθώς και την συνολική αξία του πακέτου.

Επίσης, εκτός των σταθερών πρόσθετων ασφαλείας που περιέχονται σε όλα τα εισιτήρια (ιριδίζουσες λωρίδες, ορατές και αόρατες ίνες, υδατογράφημα του ΟΑΣΑ και άλλες ειδικές χημικές ουσίες ανίχνευσης της πλαστότητας των εισιτηρίων), η συγκεκριμένη  κατηγορία περιλαμβάνει και πρόσθετες εκτυπωτικές ασφάλειες (microprinting).

Τα παραπάνω εισιτήρια δεν θα πωλούνται μεμονωμένα αλλά σε ειδική πλαστική συσκευασία, στην οποία θα υπάρχει ετικέτα που αναγράφει την αξία της δεσμίδας των εισιτηρίων, την ένδειξη ‘’ΔΕΣΜΙΔΑ 11 ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ – ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ’’ καθώς και τον αύξοντα αριθμό της δεσμίδας (πακέτου).

Τα εισιτήρια δεσμίδας με έκπτωση θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια των Ο.ΣΥ. ΑΕ (λεωφορεία, τρόλλευ) και ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών η διάθεση των νέων δεσμίδων εισιτηρίων θα διαρκέσει δοκιμαστικά 2 μήνες. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που έχουν ως σκοπό τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλα μέτρα, όπως την επαναφορά των τουριστικών εισιτηρίων, την έκπτωση 50% στα πρόστιμα που πληρώνονται εγκαίρως, και αλλαγές στα εισιτήρια και κάρτες για μετακίνηση από/προς το Αεροδρόμιο.

Πηγή: ΟΑΣΑ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 

3 Comments

  1. Η προσφορά με τα 11 εισιτήρια μονο στα χαρτια και στις ανακοινωσεις εχει μενει δυστηχως οπως ολα τα πραγματα στην χωρα μας… οταν πας να αγορασεις απο τον κισε η απαντηση ειναι εχουν εξαντληθει… ή περιμενετε να ερθει ο συναλδελφος γιατι εμενα μου εχουν τελειωσει…. οταν παρεις τηλ στο παραπονα η επισημη απαντηση ειναι το γνωριζουμε αλλα δυστηχως δεν τυπωθηκαν αρκετα και εχουν τελειωσει… και δεν σημαινει οτι παντου μπορειτε να βρειτε… Τα συμπερσματα δικα σας…

    • Οι δεσμίδες εξαντλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν υπάρχει κάποιο ψέμα σε αυτό αλλά δυστυχώς κάποιοι βλέπουν παντού φαντάσματα. «Τα συμπεράσματα δικά σας».

  2. Με την πρωτοβουλία αυτή ωφελείται κάποιος που κινείται αρκετά μέσα στο μήνα αλλά και πάλι όχι τόσο συχνά ώστε να βγάλει κάρτα απεριορίστων.
    – Για καθημερινή μετακίνηση (περίπου 25 εργάσιμες) χρειάζεται κάποιος 25 Χ 2 (πήγαινε-έλα) = 50 εισιτήρια Χ 1,4 = 70 ευρώ
    – Με τις δεσμίδες θα χρειαστεί 4 Χ 14 + 6Χ1,4 = 64,4 ευρώ
    – Με την κάρτα απεριορίστων θα χρειαστεί 45 ευρώ

    Πολύ καλή πρωτοβουλία όμως, σε συνδυασμό με την μη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων μέσα στο 2013.

Comments are closed.