Δωρεάν WiFi στο σταθμό Λαρίσης

Την παροχή δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο στους χώρους του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθήνας ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Free WiFi hotspot παρέχει 30 λεπτά δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet, και καλύπτει τους εσωτερικούς χώρους του σταθμού, καθώς επίσης και τις αποβάθρες.

Επίσης, η νέα υπηρεσία πληροφόρησης επιβατικού κοινού – Passenger Information Services – δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες, μέσα από τις οθόνες που έχουν εγκατασταθεί στην είσοδο του σταθμού και στην κεντρική αποβάθρα, να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επίσης παρέχει βελτιωμένο σήμα κινητής τηλεφωνίας και δυνατότητα για πλοήγηση στο internet μέσω smartphone ή usb stick σε επιβάτες που ταξιδεύουν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί μέχρι και σήμερα η εγκατάσταση του συστήματος WiFi σε σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Ο διαγωνισμός που είχε εξαγγελθεί από τον Ιούλιο του 2011 ολοκληρώθηκε στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Οι σταθμοί στους οποίους θα εγκατασταθούν τα wifi hostpots κατά την πρώτη φάση του προγράμματος είναι οι εξής: ΟμόνοιαΠανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πειραιάς, και Νερατζιώτισσα. Μελλοντικά αναμένεται η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου internet σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ, και σε επιλεγμένους σταθμούς Λεωφορείων.

Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φωτογραφία: el.wikipedia.org

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.