Ίδρυση προσωρινής, δοκιμαστικής Λεωφορειακής γραμμής «Γηροκομείο- Άρειος Πάγος – Δικαστήρια Ευελπίδων»

areiospagos

Τη δημιουργία μίας νέας λεωφορειακής γραμμής που θα εξυπηρετεί τους μετακινούμενους προς και από τα δικαστήρια Αθηνών ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Από την 1η Απριλίου 2013 και για χρονικό διάστημα 2 μηνών θα λειτουργεί η ειδική λεωφορειακή γραμμή με αριθμό 070 και ονομασία «Γηροκομείο- Άρειος Πάγος – Δικαστήρια Ευελπίδων».

Η γραμμή θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μεταβεί στα Δικαστήρια Αθηνών (Διοικητικά Δικαστήρια επί της οδού Λουΐζης Ριανκούρ, Άρειο Πάγο και Εφετείο επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κυρίλλου Λουκάρεως καθώς και Πρωτοδικείο επί της οδού Ευελπίδων), θα έχει αφετηρία επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου και την εξής διαδρομή: Από Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου, συνέχεια Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μουστοξύδη, δεξιά Ευελπίδων, αναστροφή στο παρκάκι έναντι των Δικαστηρίων, δεξιά Ευελπίδων, αριστερά Μουστοξύδη, δεξιά Μπούσγου, αριστερά Βραΐλα, αριστερά Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Λεωφ. Λεωφ. Κηφισίας, αναστροφή στην διασταύρωση Λεωφ. Κηφισίας και Κατεχάκη πάνω από την γέφυρα, αριστερά Λεωφ. Κηφισίας έως την εσοχή της στάσης Γηροκομείου.

Στάσεις θα πραγματοποιούνται σε όλες τις υπάρχουσες της διαδρομής.

Η γραμμή θα λειτουργήσει δοκιμαστικά για χρονικό διάστημα 2 μηνών από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 15:00 με συχνότητα δρομολογίων ανά 30’.

Η συνέχιση λειτουργίας της νέας γραμμής, μετά την πάροδο 2 μηνών, θα εξαρτηθεί από την επιβατική κίνηση την οποία θα παρουσιάσει η γραμμή στο διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας της.

Πηγή: ΟΑΣΑ, φωτογραφία: www.areiospagos.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*