Νέα υπηρεσία τηλεφωνικής προκράτησης εισιτηρίων τρένου

Τη δυνατότητα τηλεφωνικής προκράτησης θέσεων μέσω τηλεφώνου ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επιβάτες μπορούν να τηλεφωνούν στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (τηλ. αριθμός 14511) και δηλώνοντας το όνομά τους και τον αριθμό της ταυτότητάς τους τους δίδεται ένας ειδικός κωδικός αριθμός προκράτησης.

Με τον ειδικό αυτό κωδικό αριθμό και την ταυτότητά του, ο επιβάτης μπορεί να αγοράσει το εισιτήριό του,  το πολύ 72  ώρες πριν από την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας από το σταθμό αφετηρίας του ταξιδιού του, από τα  σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα οποία διαθέτουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων της εταιρίας.

Ο ανώτατος αριθμός θέσεων, για τις οποίες είναι δυνατό να γίνει προκράτηση με έναν αριθμό ταυτότητας και ένα όνομα είναι 6 άτομα για το σύνολο της διαδρομής, για την οποία γίνεται προκράτηση (ακόμη και αν στη διάρκεια της διαδρομής αυτής απαιτείται αλλαγή αμαξοστοιχίας και αναμεταβίβαση του επιβάτη).

Ακυρώσεις τηλεφωνικών προκρατήσεων είναι δυνατές μέχρι 72 ώρες πριν από την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας από το σταθμό αφετηρίας του επιβάτη.

Οι επιβάτες δικαιούχοι οποιασδήποτε έκπτωσης, θα πρέπει να προσκομίσουν για την έκδοση εισιτηρίου τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ταυτότητα πολυτέκνου κλπ.). Τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει επίσης να επιδεικνύονται και κατά το έλεγχο στις αμαξοστοιχίες.

Οι θέσεις προσφοράς, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω κρατήσεων στο site της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν είναι δυνατό να χορηγηθούν με τη διαδικασία της τηλεφωνικής προκράτησης. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η τηλεφωνική κλήση στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (τηλ. αριθμός 14511)  είναι ιδιαίτερα ακριβή καθώς κοστίζει 61.5 λεπτά το λεπτό για κλήση από σταθερό και 98.4 λεπτά το λεπτό για κλήση από κινητό.

Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*