Μήνυση για το blog των χρυσαυγιτών οδηγών λεωφορείων

Την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου αποφάσισε η διοίκηση της Ο.ΣΥ., στρεφόμενη κατά εργαζομένου της, οδηγού λεωφορείου, ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής διαδικτυακού ιστολογίου (blog).

To blog, το οποίο φέρει την ονομασία “ΕΘΕΛ” στον τίτλο και τη διεύθυνσή του, πρόσκειται στο χώρο της ακροδεξιάς, και δηλώνει ότι εκπροσωπεί εργαζόμενους στην εταιρία. (Η ΕΘΕΛ συγχωνεύτηκε με την ΗΛΠΑΠ σε μία εταιρία με την ονομασία Οδικές Συγκοινωνίες το 2011.) Τα κείμενα τα οποία δημοσιεύονται στο blog δεν αφορούν μόνο τις συγκοινωνίες, αλλά χαρακτηρίζονται πάντα από την άρρωστη, ρατσιστική ρητορική τους.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, ο διαχειριστής του ιστολογίου «κάνοντας συστηματική χρήση της επωνυμίας – ταυτότητας της εταιρίας αναπαράγει […] την ψευδή εντύπωση ότι η εταιρία είναι οπαδός ιδεολογίας, η οποία εμφορείται από στοιχεία κοινωνικής βίας και μισαλλοδοξίας και υποθάλπει την άσκηση βίας εναντίον κοινωνικών και αλλόθρησκων ομάδων, προκαλώντας, αφενός, σοβαρότατη βλάβη σε βάρος του ονόματος και της φήμης της εταιρίας, αφετέρου, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς τις αστικές συγκοινωνίες.»

Η ΟΣΥ ζητάει από τη δικαιοσύνη τη διερεύνηση της καταγγελίας και τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών. Πέρα από την άσκηση της μήνυσης, η εταιρία θα προβεί σε παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση 44€ με επιφύλαξη για την ηθική βλάβη σε βάρος της εταιρείας. Είναι άγνωστο αν θα υπάρξει και κάποια πειθαρχική ποινή για τον οδηγό.

Η ύπαρξη ακροδεξιών στοιχείων στις τάξεις των εργαζομένων της ΟΣΥ μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Τον Ιούνιο του 2011 τηλεοπτικό βίντεο αποτύπωσε συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ «με ακραίες απόψεις»  να συνεργάζονται με τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος. Έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια για να αρχίσουν να ερευνώνται οι σχέσεις αστυνομίας – Χρυσής Αυγής.

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*