Υπουργείο Υποδομών: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων το 2013 και 2014

Δεν υπάρχει πρόθεση για αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας μέσα στο 2013 και 2014 δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών κ. Νίκος Σταθόπουλος.

Αν και η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είναι μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα επιτρέπουν στο υπουργείο να υποστηρίξει απέναντι στην τρόικα τη μη εφαρμογή της αύξησης.

Σε αυτό βοηθούν και τα οικονομικά αποτελέσματα των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι δύο εταιρίες αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας αναμένεται να παρουσιάσουν λειτουργικά κέρδη. Η Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Ο.ΣΥ.) εκτιμάται ότι για το 2013 θα παρουσιάσει κέρδη (χωρίς να υπολογίζονται φόροι και  αποσβέσεις) ύψους 15 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας όμως κρατική επιδότησης 140 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ.), αυτή στο πρώτο 7μηνο του 2013 παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας κρατική επιδότηση 40 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος για το 2014 είναι να μην χρειαστεί να δοθεί κρατική επιδότηση στην ΣΤΑ.ΣΥ., ενώ η επιδότηση προς την Ο.ΣΥ. θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr, φωτο: flickr.com/Tanya Gin

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*