Σε δοκιμαστική λειτουργία το wifi σε σταθμούς του Μετρό

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet έχουν εδώ και λίγες μέρες όσοι χρησιμοποιούν το σταθμό Νερατζιώτισσα του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται η λειτουργία του συστήματος και σε άλλους έξι σταθμούς.

Συνολικά, δωρεάν wifi σε λιγότερο από ένα μήνα θα διατίθεται στους σταθμούς: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Ομόνοια, Πειραιάς, και Νερατζιώτισσα.

Μελλοντικά, προβλέπεται η επέκταση της λειτουργίας του ασύρματου δικτύου και στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Μοναστηράκι, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Αντώνιος, Αιγάλεω, Μέγαρο Μουσικής και Νομισματοκοπείο.

Η εγκατάσταση Wi-Fi είχε αρχικά εξαγγελθεί τον Ιούλιο του 2011 από τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση και προέβλεπε τη λειτουργία του μέσα σε ένα χρόνο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2012. Κατοχυρώθηκε στην εταιρεία HELLAS ON LINE (HOL) με συνολικό συμβατικό τίμημα 0€ και επιπλέον απόδοση στην ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ του 100% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του έργου.

 Πηγή: tovima.gr, φωτο: @greekdude

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

2 Comments

  1. Έως σήμερα 10/10/14 παραμένει μόνο σε αυτούς τους σταθμούς.2 χρόνια μετά την ανάληψη του έργου.Κρίμα είναι.Κάντε κάτι …
    Δεν είναι μόνο απαραίτητο.Είναι αυτονόητο σε μια σύγχρονη πόλη

  2. Ας επεκταθεί γρήγορα για να έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε εφόσον σε ώρες αιχμής περιμένουμε έως και 8 λεπτά να περάσουν οι συρμοί από/προς το Ελληνικό

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*