Οικογενειακή κάρτα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δωρεάν για τις τρίτεκνες οικογένειες

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οικογενειακή κάρτα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους επόμενους δύο μήνες θα χορηγείται δωρεάν στις τρίτεκνες οικογένειες.

Συγκεκριμένα, από τις 23/12/2013 έως και τις 28/02/2014 οι δικαιούχοι της κάρτας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα την αποκτούν δωρεάν και με αυτή οικογένειες θα ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με το σιδηρόδρομο, για ένα χρόνο, απολαμβάνοντας εκπτώσεις από 25% έως 50% στα εισιτήριά τους.

Συγκεκριμένα:

  • Όταν ταξιδεύουν 2 άτομα από την τρίτεκνη οικογένεια: η έκπτωση που ισχύει για τον ενήλικα είναι 25% ενώ για το παιδί είναι 62.50% (ηλικίας 4 έως 12 ετών).
  • Όταν ταξιδεύουν 3 και άνω άτομα από την τρίτεκνη οικογένεια: η έκπτωση που ισχύει για τον ενήλικα είναι 50% ενώ για τα παιδιά είναι 75% (ηλικίας 4 έως 12 ετών).

Τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών ηλικίας από 13 έως 26 ετών δικαιούνται τις εκπτώσεις των ενηλίκων μελών της τρίτεκνης οικογένειας, δηλαδή 25% και 50% αντίστοιχα.

Σημειώνεται, ότι για τις οικογένειες πολυτέκνων, τα ισχύοντα εκπτωτικά πακέτα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ακόμη πιο διευρυμένα και σημαντικά.

Η οικογενειακή κάρτα χορηγείται σε οικογένειες (μεταξύ των οποίων θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται ένας ενήλικας και τα τέκνα δεν θα υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους και θα είναι ανύπαντρα), παρέχοντας το δικαίωμα μετακίνησης με έκπτωση. Στην οικογενειακή κάρτα, αναγράφονται τα ονόματα και τα στοιχεία των δικαιούχων, καθώς και η διάρκεια ισχύος της.

Τα μέλη της οικογένειας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συνταξιδεύουν από τον ίδιο σταθμό αφετηρίας, με την ίδια αμαξοστοιχία, στην ίδια κατηγορία θέσης και για τον ίδιο σταθμό προορισμού, τόσο κατά την μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή (αν το ταξίδι είναι με επιστροφή). Η ιδιότητα των μελών αποδεικνύεται με βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή με βάση τις αστυνομικές ταυτότητες ή άλλα επίσημα πιστοποιητικά από τα οποία βεβαιώνεται η μεταξύ των μελών συγγενική ιδιότητα. Ειδικά για τα παιδιά μέλη μέχρι και 14 ετών, τα αποδεικτικά τους στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να φέρουν φωτογραφίες τους.

Τα σημεία πώλησης των οικογενειακών καρτών είναι: ο σταθμός της Αθήνας (σταθμός «Λαρίσης»), το Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Σίνα 6, τηλ. 210-3624406, 210-3627947), το Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 18, τηλ. 2310-598113, 2310 598114), ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί του εθνικού δικτύου, εξαιρουμένων των σταθμών Προαστιακού Αεροδρομίου – Κιάτου – Πειραιά.

Για το διάστημα της δωρεάν προσφοράς, είναι απαραίτητη η κατάθεση αντίγραφου δικαιολογητικού τρίτεκνου και τηλέφωνο επικοινωνίας των δικαιούχων στα σημεία πώλησης.

trainose0

 

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*