Ανοίγει ο χώρος στάθμευσης στο σταθμό Αγία Μαρίνα

metroagmarina

Με δωρεάν στάθμευση για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα υποδεχτεί το κοινό ο νέος χώρος στάθμευσης  αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο σταθμό «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 3 του Μετρό. Η λειτουργία του σταθμού, χωρητικότητας 383 θέσεων, συμπεριλαμβανομένων και θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014.

Η στάθμευση για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων επιβατών, αλλά και την επιβράβευση των πιστών πελατών, υιοθετώντας διεθνείς πρακτικές. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα δικαιούνται δωρεάν ημερήσια στάθμευση, με την επίδειξη επικυρωμένου εισιτηρίου, που είναι σε ισχύ την ημέρα στάθμευσης, καθώς και με την επίδειξη μηνιαίας ή ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Οι κάτοχοι καρτών σε ισχύ, θα δικαιούνται και δωρεάν μηνιαία στάθμευση.

Όσον αφορά τους μη χρήστες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, το τιμολόγιο θα έχει ως εξής:

  • για διάρκεια 1 – 3 ωρών, χρέωση 3,5 €
  • για διάρκεια 3 – 7 ωρών, χρέωση 4 € 
  • για διάρκεια 7 ωρών – κλείσιμο, χρέωση 5 €
  • Μηνιαία βάση: 85 € / όχημα

Η τιμολογιακή πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της δωρεάν στάθμευσης για τους επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον το Σεπτέμβριο όταν και θα επανεξεταστεί ανάλογα με τα μέχρι τότε αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι η στάθμευση στους 3 άλλους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης της ΣΤΑΣΥ, σε Χαλάνδρι, Νομισματοκοπείο και Συγγρού-Φιξ είναι επί πληρωμή με την παροχή έκπτωση σε επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που έχουν προμηθευτεί ειδική κάρτα.

Το ωράριο λειτουργία του νέου χώρου στάθμευσης στο σταθμό Αγία Μαρίνα θα έχει ως εξής:

  • Δευτέρα – Πέμπτη από 05:15 έως 01:00 (της επόμενης)
  • Παρασκευή και Σάββατο από 05:15 έως 03:00 (της επόμενης)
  • Κυριακές και αργίες παραμένει κλειστό.

Πηγή: athenstransport.com, ΣΤΑΣΥ, Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

3 Comments

  1. Ας το κάνουν. Έστω ότι γεμίζει το parking και έστω ότι όλοι απλά παίρνουν ένα ticket ώστε να το βάλουν δωρεάν στο parking, είναι περίπου 540 την ημέρα(με εισιτήριο των 1.4). Αφού θα πρέπει να αγοράσεις το εισιτήριο. Πιστεύω ότι το σκέφτηκαν και βλέπουν ότι είναι win win κατάσταση.

  2. Δεν μπορεί πολύ απλά κάποιος που δεν χρησιμοποίησε τα μέσα, να πάει να χτυπήσει ένα εισιτήριο στο σταθμό και να μην πληρώσει τπτ στο πάρκινγκ;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*