Επανέρχονται τα διεθνή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 10 Μαΐου

ΤΡΕΝΟΘΕΣΣ

Μετά από χρόνια σιδηροδρομικής απομόνωσης της χώρας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να επιστρέψει στα Βαλκάνια με δρομολόγια προς Σόφια, Σκόπια και Βελιγράδι. Από τις 10 Μαΐου 2014 θα εκτελείται καθημερινά ένα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σόφια και ένα προς τα Σκόπια και το  Βελιγράδι, και αντίστροφα.

Θεσσαλονίκη – Σόφια

Η αμαξοστοιχία που θα εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σόφια θα αναχωρεί καθημερινά στις 6:55 π.μ. και θα φτάνει στη βουλγαρική πρωτεύουσα στις 14:00. Το δρομολόγιο της επιστροφής θα αναχωρεί από τη Σόφια στις 15:20 και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 22:20.

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής είναι 16,80 ευρώ, ενώ μετ’ επιστροφής στοιχίζει 33,60 ευρώ. Σε 12 επιβάτες που θα αγοράζουν το εισιτήριό τους 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού τους, το εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Σόφια – Θεσσαλονίκη προσφέρεται στην ειδική τιμή των 25 ευρώ.

Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι

Από τις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και τα καθημερινά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς Σκόπια και Βελιγράδι. Η αμαξοστοιχία «Hellas Express» θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 16:00 και θα φτάνει στα Σκόπια στις 19:50 (τοπική ώρα, 1 ώρα πίσω). Επόμενος σταθμός θα είναι  το Νις, όπου θα φθάνει στη 01:09 (τοπική ώρα) και τελευταίος σταθμός το Βελιγράδι που θα φθάνει στις 05:33 π.μ. (τοπική ώρα).

Το δρομολόγιο της επιστροφής θα αναχωρεί από το Βελιγράδι στις 18:45  (τοπική ώρα), θα φθάνει στη Νις στις 23:25 (τοπική ώρα), στα Σκόπια στις 4:44 π.μ. (τοπική ώρα) και θα καταλήγει στη Θεσσαλονίκη στις 11.16 π.μ.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας του ταξιδιού θα προσφέρονται υπηρεσίες κατάκλισης σε όσους επιβάτες το επιθυμούν. Επίσης, κατά τους θερινούς μήνες, στη σύνθεση της αμαξοστοιχίας θα περιλαμβάνεται και βαγόνι μεταφοράς οχημάτων.

Για το διάστημα από 10 Μαΐου έως 10 Ιουνίου οι επιβάτες θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια με έκπτωση 30%. Οι τιμές των εισιτηρίων για τη διαδρομή Αθήνα – Σκόπια διαμορφώνονται στα 12,20 ευρώ, ενώ τα μετ’ επιστροφής στα 17,10 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι το εισιτήριο θα κοστίζει 33,80 ευρώ, ενώ μετ’ επιστροφής θα φθάνει τα 47,30 ευρώ. Μετά τις 10 Ιουνίου η τιμή των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σκόπια διαμορφώνεται στα 19,50 ευρώ και για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι στα 54,10 ευρώ.

Προς το παρόν πάντως δεν είναι δυνατή η αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τα δρομολόγια αυτά από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πηγή: athenstransport.comnaftemporiki.gr

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*